Bugun...
Bizi izleyin:



Ali Öztunç, Ya bu işi çözün, ya da Meclis önünde eylem yapılacak!

Tarih: 08-06-2022 12:54:44 Güncelleme: 08-06-2022 12:57:44 + -


Ya bu işi çözün, ya da Meclis önünde eylem yapılacak!


Ali Öztunç, Ya bu işi çözün, ya da Meclis önünde eylem yapılacak!

Öztunç, toplu konut mağduru hemşerilerine sahip çıktı: Ya bu işi çözün, ya da Meclis önünde eylem yapılacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nin vatandaşlardan toplu konut yapmak için para toplamasına rağmen, yıllar süren uzun süreçte binaların tesliminin yapılmamasını sert şekilde eleştirdi.  TBMM kürsüsünden meydan okuyan Ali Öztunç, "Asgari ücretle çalışıyor karı koca, zor şartlarda geçinirken; 'bir evim olsun, başımı sokacağım bir yuvam olsun' diye taksit ödüyor, parayı alıyorsunuz, 'zam yapmayacağız' diyorsunuz; yapıyorsunuz, 'ek aidat istemeyeceğiz' diyorsunuz; istiyorsunuz, bir de evleri vermiyorsunuz' diyerek, hak sahiplerine hakları teslim edilmezse, Meclis önünde eylem yapılacağı açıklamasında bulundu.

İktidar tarafından üvey evlat muamelesi gören Kahramanmaraş'ta, binlerce insanın AKP eliyle mağdur edildiğini belirten CHP'li Ali Öztunç, vatandaşlara verilen konut sözünün bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Konuşmasının devamında Kahramanmaraş'taki konut mağdurlarının eylemlerine dikkat çeken Öztunç, konuya dair şunları söyledi;

 

NEYMİŞ EFENDİM; ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANININ PROJESİYMİŞ! İKİSİ DE AK PARTİLİ

 

"Başka ne yapıyor? AK PARTİ'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Dulkadiroğlu Belediyesi vatandaşa söz verdi, 'dar gelirlilere ev yapacağız' dediler. Dar gelirliye 1.296 konut yapacağız. Yenikent Kooperatifi, 2017 yılında üye kaydına başladılar, vatandaştan parayı topladılar, dediler ki; 'evleriniz teslim.' Soru önergesi verdim Murat Kurum'a, Murat Kurum bana cevap gönderdi, dedi ki: '2020 Haziranda evler teslim.' 2020 Haziran geçti, 2021 Haziran geçti, 2022 Hazirandayız; evler daha teslim değil. Aynı soru önergesinde yanıtta demişti ki Murat Kurum: 'Vatandaştan başka para alınmayacak. Kimse para vermeyecek.' Şimdi, 38 bin lira her üyeden para istiyorlar. Ya, milleti inim inim inlettiniz... 'Ev vereceğiz' dediniz, oradan yine para istiyorsunuz. Asgari ücretle çalışıyor karı koca, zor şartlarda geçinirken 'bir evim olsun, başımı sokacağım bir yuvam olsun' diye taksit ödüyor. Parayı alıyorsunuz, 'zam yapmayacağız' diyorsunuz; yapıyorsunuz, 'ek aidat istemeyeceğiz' diyorsunuz; istiyorsunuz, bir de evleri vermiyorsunuz. Neymiş efendim? Belediye Başkanı diyor ki: 'Benden önceki Belediye Başkanının projesi, beni ilgilendirmez.' Kim o? O da AK PARTİ'li Belediye Başkanı. Yani şu anki AK PARTİ'li Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisinden önceki AK PARTİ'li belediye başkanının projesini kabul etmem diyor."

 

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

 

"Binlerce insan perişan. Belediyenin önünde eylem yapılıyor. Her gün Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi'nin önünde eylem var ve bu insanların bende videoları var. Kadınlar gelmiş 'yahu, hep AK PARTİ'ye oy verdik, elimiz kırılsaydı' diyorlar ama AK PARTİ perişan etti, Türkiye'yi perişan etti, Kahramanmaraş'ı perişan etti. Ya bu işi çözerler ya da o konut sahiplerinin hepsini otobüslerle Ankara'ya taşıyıp Meclisin önünde eylem yaptıracağım."




Bu haber 1841 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI