Bugun...
Bizi izleyin:



Başkan Kuzu İddialara Belgelerle Yanıt Verdi. Burası Hekimlerin Yeri Değil Üreticilerin Yeridir

Tarih: 30-07-2020 14:39:16 Güncelleme: 30-07-2020 14:49:16 + -


Başkan Kuzu İddialara Belgelerle Yanıt Verdi. Burası Hekimlerin Yeri Değil Üreticilerin Yeridir


Başkan Kuzu İddialara Belgelerle Yanıt Verdi.  Burası Hekimlerin Yeri Değil Üreticilerin Yeridir

 

Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi yetiştiriciliği Birliği Başkanı Vakkas Kuzu
Veteriner Hekim Mehmet Oğul’un iddialarına belgelerle yanıt verdi.

Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Vakkas Kuzu hakkında çıkan iddialara belgelerle yanıt vererek iddia sahibi Veterine Hekim Mehmet Oğul hakkında hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı.

Başkan Kuzu açıklamasında şu ifadeleri kullandı ;

 

“ Mehmet Oğul denilen arkadaş bize 2019 yılı kasım ayının 19’unda bize üyelik başvurusu yapmış. Üyelik başvuruları 12.maddeye göre üyelik ücretleri asgari ücretin yüzde 10’unu geçmemek kaydıyla peşin alınır. Bize 125 TL para ödemiş 3 ay sonra da Elbistan’dan hesabımıza 125 TL para atmış. Tarım’ın denetimine göre bu arkadaşın hayvan varlığı 17’e düşünce asil üyelikten aday üyeliğe indirdik. Üyelikten düşürmedik asil üyelikten aday üyeliğe indirdik. Arkadaşımız konuyu yargıya intikal ettirdi yargı süreci devam ediyor. Mehmet Oğul vatandaşları provakasyona getirmeye çalışıyor. Birlik hakkında sağda solda olumsuz konuşmalar yapıyor. Gazeteye açıklama yaptığı için vatandaşların doğruyu bilme haklarından mahrum etmemek adına bu açıklamaları yapma gereği duyduk.” dedi.

 

SEÇİM SÜRECİMİZ BAKANLIĞIN VERDİĞİ SÜREYE UYGUN YAPILACAK

Başkan Kuzu seçim sürecinin devam ettiğini bakanlık ve resmi kurumların pandemi sürecinde göndermiş olduğu kararlara istinaden sürecin devam ettiğini belirtti ve sözlerinin devamında şunları ekledi ;

 

“ 2019 yılının nisan ayında mali kongreyi yaptık. Mali kongrede yeni ana sözleşmemizi ibra ettik. Mevzuatımıza göre il birlikleri 4.ayın içerisinde yapması lazımdı merkez birlikleri de 10.ayın içerisinde yapmaları lazımdı. Biz genel kurul kararımızı aldık ilanımızı verdik, yerimizi ayarladık yapılması gereken hazırlıklar ne varsa yaptık. Üçüncü ayın 19’unda bakanlığımızdan resmi yazı geldi salgın nedeniyle bütün genel kurul çalışmalarını durdurdu. Bize ekstra üç ay süre eklediler. Resmi yazılar elimizde bizim yasa dışı keyfi hiç bir çalışmamız yoktur. Yaptığımız her işlem belgeleriyle mevcuttur. Bu arkadaş seçimi yapmadığımızı iddia etmiş. Resmi gazetede de yayınlanmış kararları hiç bir dernek , birlik vs oluşum çiğneyerek genel kurul yapamaz. Bizim süremiz yedinci ayın 30’un bitiyorsa da üç ay bakanlığımız bize ek süre verdiği için 10.ayın 30’una kadar genel kurul yapma süremiz var. “ dedi.

Başkan Kuzu Veteriner Mehmet Oğul Soybis iddialarına da yanıt verdi ;

Başkan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“ Mehmet Oğul konuya hakim değil. Soy kütüğü yöntemiyle kendi adamlarını seçiyorlar diyor. Biz Kahramanmaraş genelinde saf ırk 2500 tane koyun keçi bulamadık çoğunluğu melez ırk. Bizim soy ve soy kütüğü tutabilmemiz için hayvanlarımızın saf ırk olması lazım. Biz soy kütüğü tutma yetkisini a ve b kişisine vermedik bu yetki birliktedir bizim ıslah kurulumuz var. İl ve ilçe ıslah kurulları ayrıdır. Mehmet Oğul bu tarz konuşmalarla vatandaşlara fitne ve fesat yayıyor. Burada hiç bir üretici birbirinden ayırmadık. Her ilçede taleplerimiz var taleplere gittiğimiz zaman ya hayvanı uymuyor ya işletmesi uymuyor. Tarım müdürlüğümüz bu şartları uygun değil diyor biz diğer üreticiye gidiyoruz. Halen de çalışmalarımız devam ediyor. Kendisi gerçek bir üretici ise birlik yerinde duruyor şartlarını sağlayıp başvurusunu yapsın. “ dedi.

BURASI HEKİMLERİN DEĞİL GERÇEK ÜRETİCİNİN YERİDİR

Başkan kuzu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

 

“ Mehmet Oğul adlı vatandaş kendisinin parasının alınmadığını ifade etmiş. Dekontlar buradadır. Sms bilgisi gelmediğini ifade etmiş SMS dökümlerimiz mevcuttur. Panoya bilgilendirme afişleri asılmıştır hala panodadır. Burası Hekimlerin değil Gerçek üreticilerin yeridir. Gerçek üretici kimdir ? Hayvanının soy kütüğünü tutan işletmesinde gerekli üretim koşullarını sağlayan birliğe karşı görevini yapan emek verendir. Hayvanlarının sayısı kaç olursa olsun maddelerde belirtilen saf ırk soy kütüğünü tutan görevlerini yerine getiren aidatını yatıran kimlerse birliğin asil üyeleri onlardır. Onlar genel kurulumuza katılacak onlar bizde oy kullanacak. Mehmet Oğul 3 bin tane üyesi var diye söylemiş bugün üye oluyor yarın hayvanlarını satıyor. Görevlerini yerine getirmiyor işletmesinde hayvanlarında eksiklikler var. Bu kuralları kafamıza göre belirlemiyoruz kanun kapsamında bu kurallar belirleniyor. “ dedi ve ekledi;

 

Mehmet Oğul belgesiz bilgisiz gidiyor bizi şikayet ediyor. Biz burada bakan değiliz Cumhurbaşkanı değiliz Cumhurbaşkanlığının resmi gazete de yayınlanmış kararları var bakanlığın gönderdiği resmi yazılar var. Biz burada rastgele yol yürümüyoruz resmi yazılar ve yazışmalar ile yolumuza devam ediyoruz. Beni tarım il müdürlüğüne şikayet etti onlarca üye olmayan kişilere fitne fesat yaydı. Geldiler denetlediler resmi evrakları belgeleri görünce bir usulsüzlüğün olmadığı anlaşıldı. Tarım il müdürlüğüne bize üye olmayan adamların imzasını alarak şikayet etmiş. Tarım Müdürlüğü resmi yazı ile liste istedi adamların bize üye olmadığı anlaşıldı. Ondan sonra dedi ki aidat almıyorlar bizim 11 ilçede banka hesaplarımız açıktır. Bankadan ödemek isteyen bankadan birlikten ödemek isteyen elden ödüyor. Gidiyor medyaya açıklama yapmış. Kendisinin hayvan sayısını ben tespit etmedim ki tarım gitti tespit etti. Kendisi gitsin hekimliğini yapsın ya da gerçek bir üretici olsun. Buralar bizim evimiz değil biz gideriz başkası gelir. Biz iddialarla değil belgelerle konuşuyoruz. Bütün yaptığımız işlemler belgeler ışığında açık ve nettir. “ dedi.




Bu haber 12305 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI