Bugun...
Bizi izleyin:



Çağlayancerit’e Turizm Kompleksi ve Peyzaj Düzenlemesi

Tarih: 15-06-2020 17:13:34 + -


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çağlayancerit Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile yapımına başlanan, 2 milyon TL’ye mal olacak Çağlayancerit Turizm Kompleksi inşaatı devam ediyor.


Çağlayancerit’e Turizm Kompleksi ve Peyzaj Düzenlemesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çağlayancerit Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile Çağlayancerit ilçesinde yapımına başlanan turizm kompleksinin inşaatı devam ediyor.

Şehrin ekonomik ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yatırımlarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; çağlayan suları, temiz havası, bol oksijeni ve tadına doyum olmaz cevizi ile ünlenen ve özellikle yaz aylarında birçok turist ağırlayan Çağlayancerit ilçesinin gelişimine katkı sağlayacak bir tesis kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Çağlayancerit Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve DOĞAKA tarafından desteklenen Çağlayancerit Turizm Kompleksi Projesinin inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Toplam alanı 2.500 m2 olan proje içerisinde; kent müzesi, konferans salonu, restoran, yöresel ürün satış ve pazarlama alanı gibi sosyal alanlar yer almaktadır.

Çağlayancerit ilçesi Fatih Mahallesi mevkiinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2milyon TL’ye mal olması beklenen tesisin yapım çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır.

Bu kapsamda, yapımı devam eden Çağlayancerit Turizm Kompleksi ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacak.

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için gittiği Çağlayancerit İlçesi’nde Aksu Nehrinin kaynağında incelemelerde bulundu. Başkan Güngör, Çağlayancerit İlçesine yapılan  2 milyonluk turizm kompleksi ile bölgeyi birleştirdiklerinde çok daha fazla ziyaretçi alacağını söyledi.

 

Başkan Güngör: “Peyzaj düzenlemesini yapacağız”

Şu anda Aksu’nun gözündeyiz. Aksu Çayımızın gözü ilçemiz, şehrimiz, ülkemiz hatta dünyada nadir su kaynaklarından birisidir. Aksu’nun gözü, Çağlayancerit ilçemize ve şehrimize çok ayrı bir değer kazandıran güzellikte bir mekan. Bu mekanın daha fazla ziyaretçi alması, daha fazla katmadeğer üretmesi ve  alt yapısı için yoğun bir çaba harcıyoruz. Özellikle yolunun iyileştirilmesi, kaynağın etrafının peyzaj düzenlemesinin yapılması, yeme-içme mekanlarının artırılması yönüyle bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda buranın bölgeye hatta ülkemizin tamamına yakınına bir ziyaretçi merkezi olacağına inanıyorum. Zaten bu haliyle bile yoğun bir ziyaretçi alıyor. Burada alt yapıyı iyileştirdiğimizde yazın sıcak olan illerimizden yayla turizmi için çok sayıda vatandaşımızın geleceğini biliyoruz. Bunu da bir plan ve proje dahilinde yürüteceğiz” dedi.

 




Bu haber 4029 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Çağlayancerit Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI