Bugun...
Bizi izleyin:



Denetimli Serbestlik Hükümlülerine Sertifika!

Tarih: 22-07-2019 12:38:15 Güncelleme: 22-07-2019 12:43:15 + -


KORUMA KURULU TOPLANTISI VE BOYACILIK KURSU SERTİFİKA TÖRENİ


Denetimli Serbestlik Hükümlülerine Sertifika!

Kahramanmaraş Ömer Faruk Arıkan Orta Okulunda Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI başkanlığında Koruma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda Denetimli Serbestlik Müdürü Ejder ÖZYAŞAR tarafından yapılan sunumda denetimli serbestlik müdürlüğünce yapılan topluma kazandırma çalışmaları, meslek edindirme kursları ve yapılan sosyal faaliyetler hakkında bilgi verildi. Toplantı bitiminde kurul üyeleri ile birlikte;

 

Adalet Bakanlığınca kamu hizmeti cezaları kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yaz tatili olan 14 Haziran-16 Eylül 2019 tarihleri arasında çocukların bulunmadığı okullarda, denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik vb işlerin yerine getirilmesi planlandı. Bu çerçevede; eğitim-öğretim kurumlarının ihtiyaçları da göz önüne alınarak kamu hizmeti yükümlülüğü bulunan ve belirtilen işleri yapabilecek yükümlülere yönelik olarak müdürlüklerin imkanları dahilinde boyacılık kurslarının açılması ve yeteri sayıda yükümlünün eğitim çalışmaları kapsamında boyacılık konusunda eğitim almaları sağlanmış ve Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği sonucunda iki farklı gruba boyacılık eğitimi verilerek Ömer Faruk Arıkan Orta Okulu eğitim öğretime hazır hale getirilmesi amacıyla boyandı, ve sertifika almaya hak kazanan yükümlülere sertifikaları dağıtıldı.

 

Programa Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve diğer koruma kurulu üyeleri katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI konuşmalarında; “ Kahramanmaraş Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlülere yönelik çalışmaları kamuda önemli projeleri hayata geçirdiğini, Hükümlülerin iş gücü ve emeğinin doğru projelerle yine toplum yararına değerlendirildiğini, Suçla bozulan toplum düzeni ve suça karışan birey davranışlarının bu çalışmalarla yeniden rehabilite edildiğini, bu şekilde ortaya konulan faaliyetlerin toplumun huzur ve refahına önemli katkılar sunduğunu, Ömer Faruk Arıkan Orta Okulunda, işçiliği Kahramanmaraş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hükümlüleri tarafından yapılan boya ve tadilat çalışmasının da meslek edinme yönü, İş gücü ve Milli Eğitimimize destek olan tarafı ile hükümlülere yönelik toplumsal önyargıyı değiştiren bir çalışma olmuştur. Başta çalışmada emeği geçen hükümlü kardeşlerimiz olmak üzere, İl Milli eğitim Müdürlüğü, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi, Ömer Faruk Arıkan Orta Okulu idaresi ve Kahramanmaraş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü idareci ve personellerine böyle verimli bir projeyi hayata geçirerek tamamladıkları için teşekkür ediyorum. “ şeklinde açıklamada bulundu.




Bu haber 1043 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI