Bugun...
Bizi izleyin:



Elbistan'da ikinci bayram var

Tarih: 17-07-2021 14:01:31 + -


Elbistan ikinci bayramına hazırlanıyor


Elbistan'da  ikinci bayram var

 

 

Gelişen, değişen ve yaşayan şehir Elbistan, festival sayesinde kültürü, sanatını, ekonomisini ve sosyal hayatını geliştiriyor. Bayramdan sonra 7 ünlü ismin sahne alacağı Elbistan festivali, esnafa ve yerel halka ikinci bayram yaşatacak.

 

Mehmet Gürbüz’ün göreve gelmesi ile çehresi değişen Elbistan, Kurban  bayramı sonrası başlayacak Festival ile adeta ikinci bayramı yaşayacak. 7 ünlü sanatçı ile pandeminin olumsuz etkilerini silmek için gün sayan Elbistan, düzenlenecek festival ile tarihinin en çok insan girdisini de sağlamış olacak.  Elbistan firmalarının yanı sıra Kahramanmaraş’ta bulanan bir çok firmada dolaylı ve direk olarak bu festivalden fayda sağlayacak. Yaklaşık 350-400 bin kişinin katılacağı festival seyisinde kadim şehir Elbistan bünyesinde bulundurduğu tüm sektörleri bir anda hareketlendirmiş olacak.

 

Ünlü isimler gelecek

 

26 Temmuz’da başlayıp 1 Ağustos’ta bitecek olan Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden birine ev sahipliği yapacak olan Elbistan, Cem Adrian konseriyle start alacak. Festival’de Mehmet Erdem, Yusuf Güney, Ali Kınık, Irmak Arıcı, Oğuz Aksaç sahne alırken, festival Haluk Leventle ve Melek Mosso ile son bulacak

 

Turizm atağı

 

Yeşili ile Karadeniz, mavisi ile Akdeniz olan Elbistan, turizm atağına festival ile hız verirken ilçenin de kültür-sanatı, doğası, tarihi, tarımı ve bilinirliliği de üst seviyeye çıkacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçenin en önemli değerinin insan olduğuna işaret ederek, “Her memleketin, kentinin değerlerini, güzelliklerini çevresine, bölgesine ya da dünyaya tanıtmak için kullandıkları bir takım argümanlar var. Çeşitli ürünlerle ilgili festivaller yapıyor. Bir şekilde şehirlerini tanıtıyorlar. ‘Elbistan nasıl tanıtılmalı?’ sorusunun cevabını bulmak için birçok fikir ortaya atıldı. Lavanta festivali, ayçiçeği festivali gibi öneriler oldu. En güzel öneri ise, Elbistan Festivali’nin Elbistanlı insanlar ve gurbetçiler için yapalım fikrinde karar kıldık. Çünkü Elbistan’ın sahip olduğu en güzel değer Elbistanlılık. Nüfusumuz kadar bir nüfus, yurtdışında yaşıyor. O insanlar, orada mücadele ediyorlar. Hem bizi temsil ediyorlar hem de bu mücadele sonucunda elde ettikleri kazançları kendi topraklarında yatırıma dönüştürüyorlar. Bizim ana temamız insanımız. İnsanlarımızın onuruna bir festival düzenlemek istedik. Bizim en güzel lansmanımız ve en değerli varlığımız insanımız. Onların onuruna bir festival yapalım” dedi.




Bu haber 10351 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI