Bugun...
Bizi izleyin:



Erbakan’ dan “Kenevir Projesi”

Tarih: 28-10-2020 13:53:53 + -


Fatih Erbakan kenevir bitkisini halka tanıtacaklarını ve iktidara geldiklerinde bu projeye azami derecede önem vereceklerini dile getirdi.


Erbakan’ dan “Kenevir Projesi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan kenevir projesi hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Özetle ifade etmek gerekirse çeşitlendireceğimiz “Kenevir Projeleri” ile ülkemizin sadece bu bitkiden yıllık milyarlarca dolar kazançlara ulaşması sadece zaman meselesi olacaktır.”

 

Erbakan “Kenevirin özellikleri incelendiğinde mucize bir bitki olduğu görülecektir.” dedi.

 

“Kenevir Projesi” ve hükümete yol gösterecek daha birçok proje ayrıntıları ile birlikte Erbakan’ın “Milli Kaynak Paketlerimiz” isimli kitabında yer almaktadır.

 

 

PROJE GEREKÇESİ

Kenevir, Kendir, Çedene veya Çetene olarak isimlendirilen bitki hakkındaki genel bilgiler aşağıdaki gibidir. Kaynaklar farlı olsa da tanımlamalar, kullanılan kelimeler birbirine çok yakındır; Özetle Kenevir, İnsanlık tarihinin en eski bitkisel hammadde kaynağı olan, saplarında bulunan liflerin, iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmının ise kâğıt yapımında kullanıldığı bir bitki türüdür. Anavatanı Orta Asya’dır. Ilıman ve tropik bölgelerde yetişir ve kültürü yapılır. Kenevir, sert, çalımsı, gövde içi boş, palmat yapraklı, tek yıllık bir bitkidir. Lifleri dayanıklı ve oldukça uzundur. Kenevir, Dünyanın birçok ülkesinde, özellikle ABD baskısıyla, yasaklı, birçoğunda da kısıtlı üretilmektedir. Ülkemizde, bu bitkinin halkımız tarafından tanınmasına ve iktidara geldiğimizde bu bitkiden yerli sermaye ile azami ölçüde faydalanılmasına özel önem verilecektir.

 

 

Kenevirin Kullanıldığı Alanlar

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir ve dört dönüm ağaca eş miktarda kâğıt üretilebilir. Bir ağaç 15-20 yılda yetişirken, kenevir iklim bölgesine göre sadece dört-beş ayda yetişmektedir. Kenevir lifleri, geçmiş yıllarda öncelikle kaba dokumacılıkta (çuval, hâlât çanta, ağ yapımı gibi) kullanılmıştır. Yapraklarının tıpta ve kozmetikte kullanımları vardır. Tohumu ise oldukça yağlı olması açısından yakıt üretiminde ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılabilmektedir. Sabun yapımı ve boya yapımında da tohumlarından yararlanılır. Tohumları çerez olarak yenebildiği gibi, kuşların da en sevdiği besinlerden biridir. Kenevir tohumlarından elde edilen ekstraktlar-maddeler ilaç sanayinin hammaddesini oluşturmaktadır. Kenevir, AIDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma başta olmak üzere, romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır. Tohumlarından elde edilen kenevir yağı, Arap sabunu, vernik, cila, boya, kozmetik ürünlerin üretiminin yanında, aydınlatma yağı olarak da kullanılmaktadır. Yağı alınmış tohumlardan arta kalan küspeden, hayvan beslemede yararlanılmaktadır. Üretimi soyadan daha ucuz olan bitkinin tohumunun protein değeri de çok yüksektir.

 

 

KENEVİRİN UYUŞTURUCU OLARAK TANINMASIYLA İLGİLİ TEKNİK BİLGİ

 

Kenevirin İlaç endüstrisinde kullanılan ve psikoaktif bileşen tetrahidrokanabinol (THC) içeren tipi bu türü “Cannabis Sativa” olarak adlandırılır. Yurtdışında “Hemp” olarak adlandırılan kenevir, daha düşük THC 107 konsantrasyonlarına ve daha yüksek kanabidiol (CBD) konsantrasyonlarına sahiptir, bu da psikoaktif etkilerini azaltır veya ortadan kaldırır. Endüstriyel kenevirin yasallığı, ülkeler arasında büyük ölçüde değişir. Bazı hükümetler THC konsantrasyonunu düzenler ve sadece ve özellikle düşük THC içeriğiyle yetiştirilen kenevirlere izin verirler. Ülkemizde çok sınırlı da olsa yeniden üretimi için hazırlıklara başlanması çok doğru bir karar olmuştur. Ancak bu kararın alınması ve uygulama şekli, seçilecek şirketlerin menşei konusunda endişelerimiz bulunmaktadır.

 

 

Yeniden Refah Partisi Kenevir Politikası

 

Yeniden Refah Partisi olarak, bu bitkinin yetiştirilmesine ve üretiminin yaygınlaştırılmasına verdiğimiz öneme gelince; Plastik ürünlerin tamamı, kenevirden üretilebilir ve “Kenevir Plastiği ” nin doğada parçalanması, dönüşmesi oldukça kolaydır. Çok yakın bir gelecekte petrolün tükenecek olması ve petrolden elde edilen plastik ve benzeri yan ürünlerin üretilemeyecek olması sebebiyle de kenevir özel bir ekonomik değer kazanacaktır. Ayrıca, biyo-yakıt ürünlerinde kullanımı azımsanmayacak kadar artmıştır. Bina yalıtımından, sabun ve kozmetik ürünler gibi geniş bir kullanım yelpazesi bulunmaktadır. Kenevirden elde edilen kimyasallar, önceden de ifade edildiği gibi, ilaç sanayisinde ve özellikle birçok kanser türünün tedavisinde son derece etkili olmaktadır. Kenevirin kanser tedavisinde kullanımı Partimiz AR-GE üyesi Profesörler tarafından çalışılmış ve hayvanlar üzerinde yapılan denemelerde son derece olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Patent çalışmaları sürmektedir. Ayrıca her geçen gün kenevirin bir başka kullanım alanı ortaya çıkmaktadır. Partimiz AR-GE üyesi bir Profesör Dr. Öğretim üyesi kenevirden kurşungeçirmez yelekler üretmiştir. Kenevirden yapılan bu yeleklere Kalaşnikof ve G3 silahlarının dahi işlemediği denemelerde görülmüştür. Bu çalışmanın da Patent çalışmaları sürmektedir. Toplam nüfusu bir milyona yaklaşan bütün Ordu mensuplarımızın, Emniyet güçlerimizin ve korucuların son derece hafif olan bu yelekleri kullanması, emniyet güçlerini korumamız açısından bir başka kazanç olacaktır.




Bu haber 8052 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Siyaset Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI