Bugun...
Bizi izleyin:



Ünal Ateş 6 Mayıs Gününü Hatırlattı!

Tarih: 06-05-2019 15:03:07 + -




Ünal Ateş 6 Mayıs Gününü Hatırlattı!

Bizler Kahramanmaraş 12 Şubat CHP ilçe Gençlik Kolları olarak bugün burada Türkiye tarihine büyük bir kara leke olarak düşen 6 Mayıs 1972 yılında fikirleri yüzünden idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, 3 devrimci genci, 3 fidanı anmak, hatırlatmak ve unutturmamak adına buradayız.

Bu cinayetler ve genç ölümler Türkiye’nin ve toplumun vicdanının kanayan yarasıdır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anayasal düzeni yıkmak bir yana dönemin Anayasası’nın uygulamaması ve anayasa da var olan hakların kullandırılmamasını eleştirmişlerdir. Bu insanlar ülke de hak ve özgürlüklerden yana faşizmin karşısında olan yoldaşlarımızdır. Vietnam’da, Filistin’de, Ortadoğu’da ve Dünyanın her yerinde kendi ekonomik çıkarları için savaş çıkaran, kan döken, dünyayı ve Türkiye’yi kan gölüne çeviren emperyalizme karşı mücadele eden gençlerdir. Emperyalist Amerika’nın 6. Filosuna karşı yaptıkları eylem Filistin halkının ve emperyalizm tarafından toprakları kan gölüne getirilen tüm halkların yanında olmak adına yapılmış bir eylemdir. Yaptıkları en büyük eylemler’den birisi de Samsun’dan Ankara’ya gerçekleştirdikleri Mustafa Kemal yürüyüşüdür. Sivas kongresinde manda ve himaye fikrini kabul etmeyen ve bağımsızlık için kurtuluş savaşını başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alarak tam bağımsız Türkiye ideali için yaptıkları eylemdir bu fikirleri ve uğruna gerçekleştirdikleri eylemler ile Deniz, Yusuf, Hüseyin ve onların yoldaşları 68 kuşağı gençleri tarihimizin yüz akları ve bizlerin kahramanıdır. Asıldığında henüz 24 yaşında olan Deniz Gezmiş şu sözleri söylemiştir. ‘’ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.’’ Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan darağacında fikirleri uğruna can vermişlerdir bu üç fidanı idam edenlerin güçleri fikirlerini yok etmeye yetmemiştir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarında Mustafa Kemal’in yolunda Denizlerin izinde faşizme ve emperyalizme karşı olan mücadelemize devam edeceğiz. Emperyalistlerin ve onların yerli iş birlikçilerinin bu bölgede oynadıkları oyunlara, yazdıkları projelere alet olmayacağız. Hak ve özgürlükleri kısıtlayan faşist hükümlere karşı her daim mücadele edeceğiz Nazım’ın dizeleri ile anmak istiyoruz ‘’ Ölenler dövüşerek öldüler güneşe gömüldüler vaktimiz yok onların yasını tutmaya. Akın var güneşe akın güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın.’’ dedi.




Bu haber 1027 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI