Bugun...
Bizi izleyin:



Fuat Sezgin'i Anlamak" Konulu Konferans Düzenlendi

Tarih: 27-12-2019 11:38:49 + -


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu tarafından Emekli Vali Adnan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" konulu konferans düzenlendi.


Fuat Sezgin'i Anlamak

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fetih Yanardağ, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptı.

İlim, irfan ve medeniyetin bir milletin değil bütün insanlığın malı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılıç, bugünkü çağdaş medeniyetin batının Müslümanlardan aldığı bilgiyle gelişen bir medeniyet olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ise İslam bilim ve teknoloji tarihi üzerine yapmış olduğu önemli çalışmalarla gelecek nesillere kıymetli bir miras bırakmış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlamanın ve en doğru şekilde anlatmanın çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, üniversite olarak 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında birçok önemli etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin hocanın ilmî çalışma düzeyinde çok sayıda dili iyi şekilde kullandığını ve günde 17 saat çalıştığını belirten Rektör Can, O’nun çalışma disiplini ve ortaya koyduğu eserler yönüyle örnek bir şahsiyet, bize köklerimizi ve değerlerimizi hatırlatan kıymetli bir ilim insanı olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Emekli Vali Adnan Yılmaz "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Büyük bir ilgiyle takip edilen konferansın sonunda Emekli Vali Adnan Yılmaz, "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" isimli kitabını katılımcılar ve öğrenciler için imzaladı.

Konferans programının ardından Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Emekli Vali Adnan Yılmaz’a günün anısına hediye takdim edildi.




Bu haber 5901 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Kültür Sanat Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI