Bugun...
Bizi izleyin:



Ges Projesi Hayat Buldu, Göksun Belediyesi Kendi Enerjisini Kendi Üretecek

Tarih: 11-02-2021 17:24:21 + -


Ges Projesi Hayat Buldu, Göksun Belediyesi Kendi Enerjisini Kendi Üretecek


Ges Projesi Hayat Buldu, Göksun Belediyesi Kendi Enerjisini Kendi Üretecek

İçinde Kanal Göksun Projesini de barındıran toplam 5 bin metrekare alana sahip olan bahçe düzenlemesini de tamamladıklarını belirten Başkan Aydın, ‘Kanal Göksun Projesi Göksun’a Çok Yakışacak’ dedi.

 

Başkan Aydın, “Yapmış olduğumuz tüm projelerimizi ilçemizin sahip olduğu değerler ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Akarsular yönünden zengin olan ilçemize çok yakışacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. İlçe merkezimiz içinden geçen ve 2014 yılında kanalizasyondan arındırdığımız Göksu Çayının, Kayseri Karayolu ile Kahramanmaraş Karayolu arasındaki yaklaşık 5 kilometre güzergahında yapacağımız proje ile içinde su bisikletlerinin yer aldığı, etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları ile dinlenme alanlarının yer aldığı Kanal Göksun projesini hayata geçirerek hizmete sunmayı planlıyoruz. Kanal Göksun projemizin, hizmet binamızın bahçe düzenlemesi içinde yer alan birinci etap çalışmaları kapsamında, 230 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde olan kanal ile 2 köprüyü Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yeniden inşa ederek hizmete sunduk. Toplam 5 bin metrekare alana sahip olan bahçe düzenlememiz ise 3 bin metrekare yeşil alan, 8 adet gazebo, 8 adet bank, yürüyüş yolu, su kanalı ve havuz ile gelin damat fotoğraf terasından oluşmaktadır. Kanal Göksun projesinin ikinci etabında Hizmet Binamız ile Kayseri Karayolu arasında, üçüncü etabında Kayseri Karayolu ile Nebininoğlu kaynağı arasında, dördüncü etabında ise Hizmet Binamız ile Kahramanmaraş Karayolu arasını yaparak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. İlçemizin gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandığımız Belediye Hizmet Binamız ile Kanal Göksun Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

Ges Projesi Hayat Buldu, Göksun Belediyesi Kendi Enerjisini Kendi Üretecek

 

Nüfusun ve sanayileşmenin giderek artmasına bağlı olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan yenilenebilir temiz enerji gelişmelerine kayıtsız kalmayan Göksun Belediyesi, Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini hayata geçiriyor.

 

İlçeye bağlı Karaömer Mahallesinde belediyeye ait 20 dönüm arazi üzerinde 3 bin 520 adet güneş paneli ile kurulmaya başlanan 1 MW güce sahip santralin iki ay içerisinde üretime geçirilmesi hedefleniyor.

 

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Ocak ayında inşasına başlanan ve çelik konstrüksiyon aşaması tamamlanan tesiste üretime geçilmesiyle birlikte belediyenin enerji giderlerinin karşılanacağını ve arta kalan geliri de ilçede yapılacak hizmetlerde kaynak olarak kullanacaklarını söyledi.

 

Güneş Enerji Santrali kurmak için proje çalışmalarına 2017 yılında başladıklarını belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Değişen hayat standartlarına bağlı olarak hizmet ağı genişleyen yerel yönetimlerin enerji maliyetleri de artmaktadır. Artan enerji maliyetlerimizi düşürmek için dünyada ve ülkemizde hızla artan yenilenebilir temiz enerji kaynaklarından istifade etmek için GES projesine 2017 yılında başlamıştık. 1 MW gücündeki santralimizin kurulum çalışmaları hızla devam ediyor. Hava şartlarına bağlı olarak iki ay içinde tamamlayarak üretime başlayacağımız Güneş Enerji Santralimizden elde edeceğimiz elektrik üretimi ile ülkemizin enerji üretimine katkı sağlamış olacağız. Üretime başlamasıyla birlikte hem kurulum maliyetini amorti edecek hem de belediyemizin enerji ihtiyacı karşılanacak. Artan parayı da belediye hizmetlerinde kaynak olarak kullanmayı planlıyoruz.”




Bu haber 2269 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI