Bugun...
Bizi izleyin:



İstişare Toplantısının Dokuzuncusu Nurhak’ta Yapıldı!

Tarih: 21-07-2020 18:10:48 + -


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın dokuzuncusunu gerçekleştirmek üzere gittiği Nurhak’ta ilçe belediyesini ziyaret etti.


İstişare Toplantısının Dokuzuncusu Nurhak’ta Yapıldı!

Başkan Güngör, 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde Nurhak Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan; “Kahramanmaraş’ımız için, Nurhak’ımızın için işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Üzerimize düşen görevlerin farkındayız. Bunları görüşmek ve değerlendirmek amacıyla Nurhak’ımıza gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’e hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

 

Başkan Güngör: “İlçelerimizin önceliklerini dikkate alıyoruz”

 

Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yaparak İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın konu ve amaçlarından söz eden Başkan Güngör; “Çalışmaları yerinde incelemek, talep ve önerileri dinlemek amacıyla yaptığımız İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın dokuzuncusunu gerçekleştirmek üzere Nurhak’ımıza geldik. Her ilçemizin kendine özgü bir potansiyeli var. Nurhak’ımız da gerek yayla turizmiyle gerekse de havasıyla, suyuyla, dağları ve ovasıyla kendine özgü değeri ve potansiyeli olan bir ilçemiz. Her ilçemize olduğu gibi Nurhak’ımız için de ihtiyaç, öncelik ve beklentilere uygun eylem planlarımız, projelerimiz, programlarımız var. Bugün onları tekrar gözden geçireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

 

 

Nurhak’a 24 milyonluk yatırım

 

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın dokuzuncusu KMBB öncülüğünde Nurhak ilçesinde ilçe belediye başkanı, ilçe belediyesi yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe parti teşkilatlarının başkanları ve mahalle muhtarlarının katılımlarıyla yapıldı.

 

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan: “Sorunlarımızı İlettik”

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ekibine teşekkür eden Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan: “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine ilçemize hoş geldiniz diyorum. Başkanımızın belediyemizi ziyaretinin ardından gerçekleştirdiğimiz teknik toplantıda Nurhak’ın sorunlarını ve taleplerimizi brifing olarak kendilerine sunduk ve dosya halinde de kendilerine teslim ettik. İlçemizin sorunlarının çözümünde elbirliği ile hareket ederek kısa zaman içerisinde bu sorunların üstesinden gelmeye gayret edeceğimizin bilinmesini istiyor, Sayın Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

 

Başkan Güngör: “Önceliğimiz, su ve yol çalışmalarıdır.”

 

KMBB olarak hedef ve önceliklerini belirten Başkan Güngör;“İstişare ve Değerlendirme Toplantılarımızın dokuzuncusunu yapmak üzere Nurhak’tayız. Yaptığımız yatırım ve çalışmaları yerinde incelemek; sorun, beklenti, sıkıntı ve talepleri birinci ağızdan dinlemek amacıyla bu toplantıları düzenliyoruz. Nurhak ilçemize baktığımız, diğer ilçelerimizde olduğu gibi en başta arıtma ve kanalizasyon sorununun olduğunu görüyoruz. Bunun için KASKİ Genel Müdürlüğümüz, ciddi bir program ve proje hazırladı ve bunları öncelik sırasını gözeterek eyleme geçirdi. Şunu belirtmeliyim: Biz Büyükşehir olarak, özellikle kırsal alanlarımızda su ve yol çalışmalarına öncelik veriyoruz. Hemen bütün ilçelerimizde yol, su, kanalizasyon, toplu ulaşım ve sosyal mekanihtiyaçları ön plana çıkıyor. Bu yılki hedefimiz, yol ve su sorununu tamamen ortadan kaldırmaktır. İkinci bir husus olarak, bir yerleşim yerinin gelişiminin ve orada yapılacak her çalışmanın başlangıcı imar planından geçmektedir, bunu belirtmeliyim. Nurhak ilçemizin de imar planı çalışmalarına başladık. Büyükşehir ve ilçe belediyemizin işbirliği ve koordinasyonuyla bu çalışmalar devam ediyor. İmar planı birçok şeyin altyapısını oluşturuyor. Okul, sanayi tesisi, yeşil alan, sağlık tesisi, yol… neredeyapılacak, nerede yapılırsa daha iyi olur, tüm bunları bilmek, imar planıyla mümkündür. İnşallah bu çalışmayı kısa süre içinde bitirmiş olacağız.”

 

Başkan Güngör: “İlçelerimizdeki her sorunun giderilmesini, kendimize görev biliyoruz.”

 

Konuşmasında KMBB’nin Nurhak’ta yaptığı yatırımlara da değinen Başkan Güngör; “İlçelerimizdeki her sorunun giderilmesini, kendimize görev biliyoruz. Bu manada, Nurhak’ta Sanayi Sitesi’nin yapımına başladık. Nurhak’ta her yaştan hemşehrilerimize yönelik, kütüphanesi, çok amaçlı salonu, ders çalışma yeri, spor alanı olan mekanlara ihtiyaç olduğunu tespit ettik, inşallah Nurhak’ımıza bu gibi mekanları kazandıracağız. Tarım ve hayvancılık kapsamında fidan, sulama borusu ve büzdağıtımına devam edeceğiz. Nurhak’a yapacağımız yatırımlar arasında 10 milyonluk Atık Su Arıtma Tesisi var. İlçe terminali, İçme Suyu Deposu, 23 km.lik su hattı, mevcut depoların iyileştirilmesi, Canlı Hayvan Pazar Yeri ve Kesimhane, Kapalı Pazar Yeri, 19 bin metrekare parke, Sırıklı Yayla Yolu, 2 bin 150 ton asfalt yama, 10 km. sathi kaplama yapmakta olduğumuz ve yapacağımız çalışmalar arasındadır. Nurhak’ımıza toplamda 24 milyonluk yatırım yaptık. Yapamayacağımız şeyi, kesinlikle taahhüt etmiyoruz.” diye konuştu.

 

9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Başkan Güngör’ün mahalle muhtarlarının talep, öneri ve sıkıntılarını dinleyip, notlar almasıyla devam etti.

 

 




Bu haber 4989 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI