Bugun...
Bizi izleyin:



Kahramanmaraş’a TKDK Destekli Termal Otel!

Tarih: 05-06-2020 15:55:46 + -


Kahramanmaraş’a TKDK Destekli Termal Otel!


Kahramanmaraş’a TKDK Destekli Termal Otel!

CELA TERMAL TURİZM VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından Kahramanmaraş İli, Ekinözü ilçesine TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) hibe onaylı termal otel yapılmaya karar verildiği, projenin sahibi iç mimar Harun ŞAHİN proje hakkında verdiği bilgilerde: ‘‘Projenin 3 dönümlük araziye yapıldığını, etrafının kale şeklinde surlarla çevrildiğini, projede 25 adet 1+1, 8 adet VIP aile hamamı ile bir adet umumi hamam bulunduğu aynı zamanda proje içerisinde berber, kasap, fırın, manav ve marketin bulunduğu, yılın 12 ayı hizmet vereceği, hamamdan çıkan atık sıcak suyun seralara aktarılarak yörenin meşhur Cela tavasının ürünlerinin yani domates, biber ve patlıcan vb. sebzelerin organik olarak yetiştirileceği, otelin o bölgede bulunan doğal kaynaklar ve taşlardan yapılarak doğaya ve bölgeye uygun bir yapı olacağını, projenin bitim tarihi ortalama iki yıl süreceğini, proje TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) ile 03.06.2020 tarihinde imzalandığını, doğup büyüdüğü Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesine yapmış olduğu bu projenin vatana, millete ve Ekinözü’ne hayırlı olmasını dilemiştir. Ekinözü temiz havasıyla, içmeleriyle bölgenin yaylası mahiyetindedir. Afşin, Elbistan ve Nurhak o bölgede içmeleriyle cazibe merkezidir. Aynı zamanda bölgedeki şuanda yapılan en büyük ekonomik yatırımdır.

 

Bu termal otelde 8 adet aile hamamı olduğunu, her hamamın kendine ait saunası ve buhar odası olduğunu, soyunma giyinme kabinleri, minibar ve meyve barı bulunduğunu, aynı zamanda acı su güneş enerjisiyle ısıtılarak termalleştirilmesi sonucu birçok cilt hastalıkları ve romatizmal hastalıklara çok iyi geldiği eski tarihlerden beri bilinmektedir. Ekinözü içmelerinin tarihi Romalılara dayanmaktadır. Romalılar bu suyu o dönemlerde çok aktif kullandıkları bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazılarda çıkan kalıntılar ve eserler roma dönemine ait olduğu kesinleşmiştir. Termal Otel’de İçme kürü ve banyo yapma kürüyle bir tedavi uygulanacaktır. Yine Ekinözü’nde bulunan Orta içmeleri mevkiinde bulunan bir çamur ve acı suyun karışımından oluşan krem şeklindeki ürün insan vücuduna sürüldüğü takdirde her türlü cilt hastalıklarına, kaşıntıya, döküntüye çok iyi geldiği görülmüştür. Yine böbrek taşları ve her türlü parazit ve bağırsak hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Ayrıca Ekinözü İçmeleri'nde yapılan tetkikler sonucunda suların safra kesesi, idrar yolları, basur, sinir, karaciğer, mide, cilt, guatır ve damar hastalıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Şiirin ve şifanın başkenti sayılan Ekinözü içmelerine bu yatırım bölgeye ve bölge halkına çok iyi bir ivme kazandıracaktır. Dinamik bir yapı oluşturacaktır.’’ İfadelerini dile getirdi.

 

 

Harun Şahin Kimdir?

İstanbul’da yaşayan aynı zamanda Haliç ve Boğazda faaliyet gösteren Osmanlı Sultan Kayıklarının imalatçısı olan Harun ŞAHİN öğrenci yurtları konaklama ve medya işiyle uğraşmaktadır. İstanbul Mecidiyeköy’de STK TV ve Üniversite TV logo ismiyle ulusal televizyon lisansı ve bir radyoyla hizmet vermektedir.

 

Harun ŞAHİN 1980 Kahramanmaraş Ekinözü doğumludur. İstanbul’da ikamet eder. Medya ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren 8 adet aktif şirketi bulunmaktadır. Cela Termal Turizm ise 9. aktif şirketidir. Memlekete olan vefa borcunu ödeme adına rantabl olmamasına rağmen kendi memleketine böyle bir yatırım kararı almıştır. Termal Otelin toplam yatırım maliyeti 5 milyon liradır. TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) bu projenin 1.5 milyonunu karşılamaktadır.




Bu haber 5738 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI