Bugun...
Bizi izleyin:



Kahramanmaraş’ ta soya hasat tarla günü yapıldı.

Tarih: 15-10-2021 13:09:43 + -


Kahramanmaraş’ ta soya hasat tarla günü yapıldı.


Kahramanmaraş’ ta soya hasat tarla günü yapıldı.

 

Kahramanmaraş’ ta Soya Üretimini artırma projesi kapsamında % 75 devlet destekli %25 çiftçi katkılı dağıtımı yapılarak ikinci ürün olarak ekilen soya hasat edildi. Dekara 480 kg verim alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde uygulanan Kahramanmaraş ili Soya Üretimini artırma projesi kapsamında hibeli olarak dağıtılan soya tohumlarının hasat programı düzenlendi.

Tarla günü etkinliğine, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa ASLAN, Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir SALTALI, Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail KIRAÇ, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdür Enver GÖKŞEN, Bölge Muhtarları, Soya Tohum Bayileri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve Soya Üreticileri ve çok sayıda Çiftçi katıldı.

Program da konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Bozkurt: Ülkemiz Dünya’ da soya üretiminde 32 sırada Kahramanmaraş ise Türkiye üretiminde beşinci sırada olduğunu belirten Bozkurt,  gerek besleyiciliği gerek içerdiği yağı, proteini gıdaya olan ihtiyaç ayrıca, unundan tozundan küspesinden silajından hayvanlara besin maddesi temininden olsun hayvancılığın geliştirilmesi açısından da önemli olan soyan üretiminin geliştirilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2021 yılında bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında % 75 devlet destekli %25 çiftçi katkılı 3500 dekar alanda çiftçilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirdik ve şimdi dağıtılan tohumların ikinci ürün olarak hasadının gerçekleştirildiğini belirten Bozkurt önceleri soyada birinci ürün olarak dekara 250 kg ürün alındığını şimdi ise ikinci ürün olarak ekilen soyadan dekara 450- 500 kg ürün alındığını belirtti.  Üreticilerimize hayırlı uğurlu olması diliyorum dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail KIRAÇ, Kahramanmaraş soya üretimi açısından dünyada önemli bir potansiyele sahip olmakla birlikte, birim alandan alınan verimde dünyada ilk sıralarda geliyor. Yıllık yaklaşık 3 milyon ton soyaya ihtiyacımız bulunmaktadır. 2020 yılında 150 bin ton soya üretimi gerçekleştirilmiştir. Daha fazla soya üretimi gerçekleştirerek kendi ihtiyacımız olan soyayı üreterek milli ekonomiye katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz dedi.




Bu haber 1567 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI