Bugun...
Bizi izleyin:



KSÜ Bahar Şenliği ‘Aydilge’ Konseriyle Son Buldu

Tarih: 01-05-2019 11:04:57 + -


29-30 Nisan 2019 tarihlerinde 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yer aldığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahar Şenlikleri açılış programıyla başladı.


KSÜ Bahar Şenliği ‘Aydilge’ Konseriyle Son Buldu

KSÜ Avşar Yerleşkesi şenlik alanında gerçekleştiren açılış programı kapsamında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can bir konuşma yaptı. Üniversite yönetimi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ifade eden Rektör Can, “Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda yaklaşık 3 ay süren yoğun hazırlık sürecinin ardından Bahar Şenliği programını hayata geçirdik. Öğrencilerimizi stresli ders ve sınav ortamından birkaç günde olsa uzaklaştıracak dolu dolu bir etkinlik programı hazırladık.” diye konuştu.

 

“Üniversite olarak yalnızca eğitim, bilim, teknoloji ve araştırma faaliyetleri yürütmüyoruz. Kültürümüzün, sanatımızın ve medeniyetimizin doğru şekilde tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde de çaba sarf ediyoruz.” diyen Rektör Can, “Bu etkinlik içerdiği kültür ve sanat öğeleriyle, yöresel ve ulusal dansları, farklı türleri barındıran konserleriyle, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin karşılıklı kültür alışverişiyle, önemli bir kültür organizasyonudur. Bu kapsamlı etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından Türk halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

 

Rektör Can ve protokol üyeleri şenlikler kapsamında Güzel Sanatlar Bölümü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi fuaye alanında öğrenci resim ve fotoğraflarından oluşan karma serginin açılışını gerçekleştirdiler.

 

Gün boyu süren etkinlikler kapsamında sanat atölyesi çalışmaları, geleneksel oyun aktiviteleri, öğrenci gruplarının konserleri, şiir ve stant-up yarışmaları ile halk dansları gösterileri yer aldı.

 

Bahar Şenlikleri 30 Nisan Salı günü düzenlenen sergiler, tiyatro gösterileri, yarışmalar, uçurtma şenliği gibi çok sayıda etkinlikle devam etti.

 

KSÜ Bahar Şenliği gün sonunda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Aydilge’ konseriyle son buldu. Son dönemin en beğenilen sesleri arasında yer alan ‘Aydilge’ final sınavları öncesinde öğrencilere müzik şöleni sundu.

 

Bir birinden güzel parçaların seslendirildiği konserin anısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ‘Aydilge’ye ve ekibine teşekkür ederek Kahramanmaraş’a özgü oyma ceviz sandık ve çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrencilere seslenen ve coşkularına ortak olan Rektör Can, bu coşku ve motivasyonun final sınavlarına da olumlu yansımasını beklediğini söyledi.




Bu haber 1234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI