Bugun...
Bizi izleyin:



KSÜ’de, Kutadgu Bilig Konferansı

Tarih: 11-12-2019 10:22:34 Güncelleme: 11-12-2019 10:28:34 + -


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yedi Renk Öğrenci Topluluğu, Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle, yazılışının 950. yılında “Kutadgu Bilig’in Önemi” konulu panel düzenlendi.


KSÜ’de, Kutadgu Bilig Konferansı

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Öğrenci topluluklarınca yürütülen faaliyetleri önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Rektör Can, öğrencilerin girişimcilik ve liderlik yönlerini güçlendiren, birlikte çalışma kültürünü geliştiren bu tür faaliyetlerin en az dersler kadar gerekli olduğunu vurguladı.

Belirli bir müfredatı takip eden ‘formal’ eğitimler kadar müfredat dışı ‘informal’ eğitimlerinde bireylerin gelişimine önemli katkılarının olduğunun altını çizen Rektör Can, bu tür topluluk faaliyetlerinin informal eğitim kapsamında yeni beceriler kazandırılması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Rektör Can, medeniyetimizin en önemli eserlerinden biri olan Kutadgu Bilig’i konu edinen panelin faydalı olması temennisinde bulunarak, etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür etti.

Yedi Renk Öğrenci Topluluğu Akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Baylan da kısa bir selamlama konuşması yaparak, panele katkı sunan isimlere şükranlarını sundu.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Alimcan Buğda’nın başkanlığını yürüttüğü panel oturumuna geçildi. Dr. Öğretim Üyesi Buğda, Kutadgu Bilig’in Yusuf Has Hacib tarafından yazılışının 950. yıl dönümünün 2019 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alındığını söyledi.

Panelde ilk sözü alan KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sadi Gedik, Kutadgu Bilig’in dil ve edebiyat açısından önemine ilişkin bilgiler verdi. Kutadgu Bilig’in Türk-İslam Medeniyeti içerisinde Türkler tarafından yazılan ilk Türkçe eser olduğunu ifade eden Gedik, Karahanlı dönemi Türkçesiyle yazılan eserin, Uygur ve Göktürk Türkçesinin özelliklerini de yansıttığını belirtti.

KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Taş ise Kutadgu Bilig’de ki yönetim anlayışına ilişkin bilgileri ve konuya ilişkin değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Program katılımcıların sorularının panelistler tarafından cevaplandırılmasının ardından gerçekleştirilen plaket sunumuyla son buldu.




Bu haber 1900 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Yerel Haber Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI