Bugun...
Bizi izleyin:



Ne 6 Şubat’ı, Ne De 12 Şubat’ı Unutacağız

Tarih: 12-02-2024 15:53:30 + -


Ne 6 Şubat’ı, Ne De 12 Şubat’ı Unutacağız


Ne 6 Şubat’ı, Ne De 12 Şubat’ı Unutacağız

Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun

12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nın 104. yıl dönümünde Trabzon Caddesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başkan Güngör, “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle bu yılki Kurtuluş Bayramımızı, sevincimize derinden eşlik eden bir hüzünle anıyoruz. Ne depremde kaybettiklerimizi ne de emperyalistlere karşı büyük bir direniş göstererek kazandığımız Kurtuluş Bayramımızı unutmayacağız. 104 yıl önce ecdadımızın ‘Korkma!’ diye başlattığı mücadelemiz, bugün ‘Nice Zorluğu Aşarak’ devam edecek. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

 

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde Trabzon Caddesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, araç üzerinde alandaki katılımcıları selamlayarak Kurtuluş Bayramı’nı tebrik etti. 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, milletvekilleri, rektörler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin de yer aldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin de yapıldığı programda; milli mücadele kahramanları, şehitler ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla yâd edildi. Kısa film gösterimi, “Kurtuluş Destanı” adlı tiyatro gösterisi, şiir dinletisi, jandarma komando tüfekli hareketler gösterisi ve Jandarma Özel Harekât üzüm salkımı gösterilerinin de gerçekleştirildiği Kurtuluş Haftası etkinlikleri, geçit töreniyle noktalandı.

 

Ne 6 Şubat’ı, Ne De 12 Şubat’ı Unutacağız

12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinliklerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün Kahramanmaraş’ımızın yazdığı destanın 104’üncü yıl dönümünü hep birlikte idrak ediyoruz. Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle bu yılki Kurtuluş Bayramımızı, sevincimize derinden eşlik eden bir hüzünle anıyoruz. Ancak ne depremde kaybettiklerimizi ne de emperyalistlere karşı büyük bir direniş göstererek kazandığımız Kurtuluş Bayramımızı unutmayacağız. 104 yıl önce ecdadımızın ‘Korkma!’ diye başlattığı mücadelemiz, bugün ‘Nice Zorluğu Aşarak’ devam edecek” cümlelerini kaydetti.

 

Hem Yaralı, Hem Kahraman Maraş

Başkan Güngör konuşmasının devamında, “Maraşlı, 104 yıl öncesinden bilir ki, her zorluğa rağmen kendisine düşen ayağa kalkmaktır. Düştü zannedildiği anda Maraşlı, ayağa kalkarak omuzlarına bütün tarihin, coğrafyanın ve şehrin yükünü alıverir. 104 yıl önce olan, bugün de oluyor işte. Maraş, fert fert, hane hane ayağa kalkıyor. Yaralar sarılıyor, buruk da olsa yüzlere birer tebessüm gelip yerleşiyor. Kahramanmaraş, nice zorluğu aşarak istiklalin ve istikbalin şehri olduğunu bir kez daha dosta da düşmana da gösteriyor. Hem yaralı, hem kahraman Maraş” ifadelerini kullandı.

 

Bu Şehirde İstiklal Ruhu Var

Başkan Hayrettin Güngör, “Bu şehirde Sütçü İmamların ruhu var. Azim var, kararlılık var, iman var, inanç var. ‘Burada gâvur bayrağı altında Cuma Namazı kılınmaz’ diyen Maraşlı Rıdvan Hoca’nın, Arslanbey’in, Şeyh Ali Sezai Efendi’nin, Muallim Hayrullah’ın, Mıllış Nuri’nin, Senem Ayşe’nin, Hafız Ali Efendi’nin, Yörük Selim’in ruhu var. Bu şehirde, yediden yetmişe direnişin bizzat kendisi olan, adeta aslan kesilen bir neslin ruhu var. Kahraman atalarının yolundan giderek kahramanlaşan, istiklalini hiçbir şeye değişmeyen gazilerin ruhu var. Burada ezan susmasın, bayrak inmesin diye kara toprağa düşen evlatlarımızın ruhu var. Burada; kardeşleri, kocaları ve babalarıyla birlikte namuslarını savunan gazi bacılarımızın, gazi annelerimizin ruhu var. Burada, her türlü modern teçhizatla donanmış Fransızlara imanın ve istiklal aşkının ne demek olduğunu gösteren bir şehrin ruhu var. Kahramanmaraş’ta; Çanakkale şehitlerinin, İstiklal Harbi şehitlerinin ve 15 Temmuz şehitlerinin ruhu var” dedi.

 

Yaralarımızı Birlikte Saracağız

Asrın felaketinin yaralarının hep birlikte sarılarak geride bırakılacağını vurgulayan Güngör, “Kahramanmaraş; bağrında sahabeler, evliyalar, şehitler ve gaziler taşıyan bir şehirdir. Bu nedenle ecdadın emaneti olan bu şehir elbette toparlanacak, yeniden ayağa kalkacak ve hep birlikte ‘Yeni Kahramanmaraş’ı’ kuracağız. Bugün burada yıl dönümünü birlikte andığımız kurtuluş mücadelemizi, nasıl ki 104 yıl önce tek bir fert istisnası bile olmaksızın hep birlikte başarıya ulaştırdıysak, hiç şüphesiz geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketinin yaralarını da tek bir ferdini bile istisna etmeksizin hep birlikte saracak ve geride bırakacağız” diye konuştu.

 

Ecdadımıza, Şehitlerimize ve Deprem Şehitlerimize Rahmet Diliyorum

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasını, “Yaşadığı her zorluğu kendisine yakışan yüksek metanet ve kahramanlık duygusuyla aşmayı başaran Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 104. yıl dönümünü tebrik ediyorum. 104 yıl önce bu mübarek toprakları işgalcilere dar eden, istiklalimizi, namusumuzu, ay yıldızlı al bayrağımızı düşmana çiğnetmeyen şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum” cümleleriyle noktaladı.

 

Ecdadımızın Fedakârlığı İçin Minnettarız

Programda konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, “Maraş, Türk Millî Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı istiklalin başkentidir. 104 yıl önce Maraş halkı, işgal kuvvetlerine karşı tüm olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliği, inancı ve onurlu mücadelesiyle Anadolu’nun dört bir yanına cesaret veren bir direniş örneği sergilemiştir. 22 gün 22 gece süren bu mücadelede, Maraşlı tek vücut olmuş, işgalcileri yerle bir etmiştir. Bu zafer aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’mızın da ilk kıvılcımı olmuştur. Bu olağanüstü zaferi, şehrimize kazandırarak adımızı ‘Kahraman’ yapan Sütçü İmam, Arslanbey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi tüm milli mücadele kahramanlarımıza fedakârlığı için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

12 Şubat Gurur Vesikamızdır

Vali Ünlüer, “Bu toprakları bize vatan yapan kahraman ecdadımızın emanetine sahip çıkmanın yanı sıra ülkemizi ve şehrimizi her anlamda hak ettiği yere taşımak da yine en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Bizlere emanet olan bu şehri; bilim, sanayi, teknoloji ve eğitim başta olmak üzere her alanda öncü şehir yapmak için gayret gösteriyoruz. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı bizim gurur vesikamızdır. Bu vesileyle, milletimizin bekası ve kurtuluşu için canlarını feda eden milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve 6 Şubat’ta kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyoruz. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Hiçbir Zaman Baskı ve Zulme Boyun Eğmedik

Kurtuluş Bayramı etkinliklerinin onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “1974 Barış Harekâtı sonrası Kıbrıs’a gelerek oraya yerleşmiş Kahramanmaraşlı kardeşlerimizden her zaman Kurtuluş Mücadelesini dinledik ve bundan gurur duyduk. Bundan 104 yıl önce kurtuluş mücadelesi veren Sütçü İmam, Arslanbey ve daha nice kahramanımız Kurtuluş Savaşı’nın da meşalesini yakmıştır. Biz Türk Milleti olarak hiçbir zaman baskı ve zulme sessiz kalmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık Türk milletinin karakteridir’ sözünde de belirttiği gibi asla başka bir ülkenin bizi sindirmesine izin vermeyeceğiz. Ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda kendimizi geliştirerek gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir ülke emanet etmenin gayretindeyiz. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutluyorum. Tüm şehitlerimize ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum” dedi.




Bu haber 459 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI