Bugun...
Bizi izleyin:



Rektör Yasım İlimizde Görev Yapan Basın Temsilcilerini KSÜ’de Ağırladı

Tarih: 12-01-2024 11:31:05 + -


Rektör Yasım İlimizde Görev Yapan Basın Temsilcilerini KSÜ’de Ağırladı


Rektör Yasım İlimizde Görev Yapan Basın Temsilcilerini KSÜ’de Ağırladı

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle KSÜ Merkez Kafeteryada gerçekleştirilen akşam yemeği programında ağırladı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci ve Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Hafize Öksüz ile Genel Sekreter Ali Rıza Bekler’in de yer aldığı akşam yemeğinde Rektör Yasım, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Davetlerine icabet ettikleri için basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Yasım, “Gazetecilik zor ve kutsal bir meslek. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok önemli görevler üstlenerek depremzedelerin sesi oldunuz. Maalesef yakın zamanda Gazze’de yaşanan katliamları duyurmak için görev yapan 100’den fazla gazeteci İsrail askerleri tarafından katledildi. Doğru ve net bilgiyi insanlığa aktarmak için günün her saatinde çok zor şartlar altında fedakârca çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.” dedi.

Basın camiasına seslenen Rektör Yasım, “Bizler basın camiamızı önemsiyoruz. Basın bizleri her daim daha ileriye ve güzele doğru motive eden bir güçtür. Bugün hem sizlerle bir araya gelmek hem de geçtiğimiz bir yıl içerisinde neler yaptığımızı ve gelecek yıllar için planlamış olduğumuz çalışmaları sizlerle gözden geçirmek istedik. 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz depremler haliyle şehrimizin kalkınmasına ait tüm planların ertelenmesine neden oldu. Ancak kısa zamanda toparlanarak depremin yaralarını en aza indirdik. Depremin ardından kampüsümüzdeki tüm binalar hasarsız diyebileceğimiz çok küçük hasarlar aldı ve yaklaşık 30-35 bin vatandaşımıza ev sahipliği yaptı. Bu durum hali ile bazı alt ve üst yapı sorunlarını beraberinde getirdi. Bu sorunların birçoğunu giderdik. Bir kısmı içinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle hastanemiz depremin ilk gününden bu yana son derece fazla hasta yoğunluğu ile hizmet vermeye devam ediyor. Yoğun bakımlarımızın doluluk oranı %90’ın üzerinde. Önceliğimizi hastanemize vererek vatandaşlarımızın ve hekimlerimizin memnuniyetini ön plana aldık. Hastanemizde yönetim kadrosunda değişiklikler yaparak dijital dönüşümleri ve sistemli çalışmaları başlattık. Ayrıca hastanemize bir ek bina yaparak daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Siz basın mensuplarından da bu konuda farkındalık oluşturarak destek olmanızı bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Eğitim-öğretimin aksamaması için yapılan çalışmalara da değinen Rektör Yasım, “Deprem sonrasında şehrimizde ortaya çıkan barınma ve yurt sorunu nedeni ile uygulama ağırlıklı eğitim veren öğrenimler dışında kalan bölüm ve sınıflarda uzaktan eğitim sistemine geçmek zorunda kaldık. Yurt sorununu çözmek için Gençlik ve spor Bakanlığına kampüsümüzden yer tahsisi gerçekleştirdik. Bakanlığın burası için çalışmaları devam ediyor. İnşasına önceki dönemlerde başlanmış olan Morfoloji binamızı tamamlayarak Tıp Fakültesi öğrencilerimizin derslik sorununu da çözüme kavuşturduk. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun inşası tamamlandı. Açılışını ikinci döneme yetiştirmeyi planlıyoruz. Yine inşası tamamlanan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Karacasu Kampüsündeki eski binasında yer alan ekipman ve cihazların taşınmasının ardından yeni binasında eğitim vermesini planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 22 milyon bütçe ile her iki okulumuzun çevresine asfalt çalışmasını bitirdi.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının KSÜ’ye ilişkin sorularını da cevaplayan Rektör Yasım, şehrin öncelikli çözüm bekleyen sorunlarını paydaş kurum-kuruluş ve özel sektör temsilcileri ile yürütülen işbirlikleri çerçevesinde çözmenin gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenledikleri akşam yemeği programına katılımlarından dolayı teşekkür eden Rektör Yasım, basın mensuplarını tek tek tokalaşarak uğurladı.

 




Bu haber 648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI