Bugun...
Bizi izleyin:



TKDK'DAN 100. YILDA 100 PROJEYE 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tarih: 13-01-2020 13:48:15 + -


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş’ta Milli Mücadele’nin 100. Yılında, toplam 100 Milyon Lira yatırım tutarı olan 100 projeyi hayata geçiriyor.


TKDK'DAN 100. YILDA 100 PROJEYE  100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş’ta Milli Mücadele’nin 100. Yılında, toplam 100 Milyon Lira yatırım tutarı olan 100 projeyi hayata geçiriyor. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Milli Mücadele’nin 100. Yılında 100 Projeye 100 Milyon Liralık Yatırım” programında destek almaya hak kazanan yatırımcılara temsili çekleri takdim edilirken, yapımı tamamlanan tesislerin de açılışı yapıldı.  

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Milli Mücadelenin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde 13 Ocak 2020 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin GÜVENÇ, Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR ve TKDK Başkanı Dr. Muhammed ADAK’ın teşrifleriyle bir program düzenledi. Milli Mücadele dönemi kahramanlarının saygı ve minnetle anılması ile başlayan program, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelesini anlatan kısa bir film ile devam etti. Kurulduğu ilk günden bugüne Kahramanmaraş’a önemli yatırımlar kazandırmış olan TKDK’nın kurumsal tanıtım filminin de izlendiği program protokol konuşmalarıyla sürdü.

 

Açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, “Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticimize çok önemli destekler veriyor. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde uygulayacağımız yeni program ile kırsal kalkınmadaki çalışmalarımızı başarı ile sürdüreceğiz.” dedi. Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da Kahramanmaraş’ın program kapsamında yer almasının bir tesadüf olmadığını belirterek kırsal kalkınmanın ülkemizin öncelikli konuları arasında olduğunu ifade etti.

 

Kurtuluşun 100. Yılında düzenlenen bu etkinliğin ismini oldukça anlamlı bulduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise Kahramanmaraş'ın ciddi bir potansiyeli olduğunu ve nüfusunun büyük bir bölümü kırsalda yaşayan şehrimiz için TKDK ile işbirliği içerisinde çalışarak katma değer yaratabileceklerini söyledi.

 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç de yaptığı konuşmada göreve yeni atanan TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak’a başarılar diledi ve bu programı çok önemsediğini ifade ederek Kurumda görev yapan arkadaşların da gayretleriyle hayata geçen yatırımların Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını temenni etti.

 

50 Milyon Lira yatırım bedeli olan 17 adet tesisi Kahramanmaraş’a kazandıracak yatırımcılara protokol tarafından temsili çekleri takdim edildi. Daha sonra ise yapımı tamamlanan tesislerin, yeni dönemin ve yeni programın açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alper Şakalar’ın da kahramanlık türküleri seslendirdiği program Kahramanmaraş’ın meşhur dondurma şovu ile son buldu.

 

Programa İl protokolünün yanı sıra sivil topluk kuruluşlarının temsilcileri, kamu ve özel sektör temsilcileri, üretici, yatırımcı ve çok sayıda vatandaş tarafından katılım sağlandı.

 




Bu haber 1740 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI