Bugun...
Bizi izleyin:



TKDK’dan Milyar Liralık Destek

Tarih: 15-05-2020 16:27:18 + -


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hibe desteği bütçesi 1.2 Milyar TL olan 9. Başvuru Çağrı İlanını yayınladı.


TKDK’dan Milyar Liralık Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, proje kabulü gerçekleştireceği yeni döneme ilişkin bilgileri, yayınladığı çağrı ilanı ile kamuoyuna duyurdu. Toplam destek bütçesi 158 Milyon Avro yani 1.2 Milyar TL olan 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, hayvancılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar üretimi, arıcılık, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji projelerinin destekleneceği kaydedildi.

 

IPARD Kırsal Kalkınma Destekleri Yatırımcılarla Buluşmaya Devam Ediyor

Kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok gelir ve istihdama daha çok katkı amacıyla IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya devam eden TKDK, bu kez de 1.2 Milyar TL toplam hibe desteği bütçesine sahip 9. Başvuru Çağrı İlanını yayınladı. IPARD destekleri ile bir yandan AB standartlarında, rekabetçi yeni işletmeler kurulmasını desteklerken diğer yandan kırsalda gelir getiren faaliyetleri çeşitlendiren TKDK, bu sayede kırsaldaki kadın ve genç girişimcileri daha çok desteklemeyi ve kaliteli üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Farklı Sektörlerden Projeler Destekleniyor

9. Başvuru Çağrı Döneminde birbirinden farklı yatırımlara hibe desteği veriliyor. Destek bütçesi 104 Milyon Avro yani 790 Milyon TL olan hayvancılık sektöründeki yatırımlar kapsamında büyükbaş ve küçükbaş et/süt hayvancılığı projelerinin yanı sıra broyler, hindi ve kaz çiftlikleri ile yumurta üretim çiftlikleri de desteklerden yararlanabiliyor. Bu alanda yatırım tutarı 5.000 ila 500.000 Avro arasındaki projelere %50-70 oranında hibe desteği sağlanıyor.

 

54 Milyon Avro yani 410 Milyon TL destek bütçesi tahsis edilen çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında ise tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, mantar üretimi, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları destekleniyor. Bu alanda da yatırım tutarı 5.000 ila 500.000 Avro arasında olan projelere %55-65 oranında destek veriliyor.

 

 

Başvurular 1 Haziran’da Başlıyor

9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje kabulü 01 Haziran 2020 tarihinde başlıyor. TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’nde kabul edilmeye başlanacak başvurular, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine yönelik projeler için 26 Haziran 2020, hayvancılık sektörü yatırımları için ise 03 Temmuz 2020 tarihine kadar sürecek.

 

Kahramanmaraş İçin Önemli Bir Fırsat

Bugüne kadar TKDK desteklerine yoğun ilgi gösteren Kahramanmaraş için yine oldukça önemli bir fırsat olan bu desteklere ilişkin ayrıntılı bilgi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu resmi internet sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ya da 444 85 35 no’lu Yardım Masası hattından alınabiliyor.




Bu haber 3001 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI