Bugun...
Bizi izleyin:



Türk SİHA’larının Başarısı Dünya’nın Dilinde

Tarih: 03-03-2020 10:51:40 + -


Türk SİHA'larının başarısı dünya basınında geniş yankı buldu. Türk ordusunun kullandığı silahlı insansız hava araçlarının Esed rejimi güçlerini yerle bir etmesi dünya gündeminde. Rejime ağır darbe vuran Türk SİHA'larının nokta atışlarını yayınlayan yabancı basın, ilk kez bir ülkenin geniş bir hava sahasını drone sürüsü kullanarak yönettiği aktarıldı.


Türk SİHA’larının Başarısı Dünya’nın Dilinde

İdlib'de yerli ve milli SİHA'ların rejime ağır kayıp vermesi dünya medyasında da geniş yankı buldu. ABD'li merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türk SİHA'ların başarısını "Ankara teknolojik gücünü gösterdi" sözleriyle yansıttı. Haberde benzeri görülmemiş sayıda uçağın eşgüdüm içinde hareket ettiğine dikkat çekildi.

 

İLK KEZ DRONE SÜRÜSÜ KULLANILARAK OPERASYON YÖNETİLDİ

İlk kez bir ülkenin geniş bir hava sahasını drone sürüsü kullanarak yönettiği aktarıldı. "Düzinelerce uzaktan kontrol edilen uçak, Suriye üslerini, kimyasal savaş depoları ve iki Su-24 savaş uçağını vurdu" denildi. Voice of America da Türk SİHA'larının yaptığı nokta atışların görüntülerini yayınladı.

 

"TÜRKİYE'NİN HAREKATI REJİME İVME KAYBETTİRDİ"

İngiliz The Guardian gazetesi ve France 24'te yer alan haberlerde de rejim unsurlarının Türk dronlarıyla etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Türk SİHA'ların rejime vurduğu darbeyi İngiliz devlet televizyonu BBC'de gündemine taşıdı. BBC, Guardian'ın "Türkiye'nin harekatı rejime ivme kaybettirdi " haberine de geniş yer verdi.

 

TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI YABANCI POLİTİKACILAR DA ÖVDÜ

Türk İHA ve SİHA'ların büyük başarısıyla ilgili yabancı politikacılardan da çarpıcı yorumlar geldi. Portekizli siyaset bilimci ve Amerikan Hudson Enstitüsü Araştırmacısı Bruno Maçaes, Türkiye'nin Suriye'deki büyük askeri başarısından övgüyle söz etti. Bruno Maçaes, sosyal medya hesabından "Türkiye, nasıl silahlı drone süper gücü haline geldi?" diye sordu ve dronları üreten Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar için ''Ortadoğu'nun kaderini değiştiren adam'' nitelemesinde bulundu.

 

YÜZLERCE HEDEF İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye Milli Ordusu (SMO) ve ılımlı muhalifler, son 24 saatte Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında, Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak ilerleyen Beşşar Esed rejimi güçlerinden onlarca köyü geri aldı.

 

İdlib'de devam eden operasyonlara damga vuran Silahsız İnsansız Hava Araçları (SİHA), bugüne kadar rejime ait yüzlerce hedefi imha etti.

 

2 BİN 557 ESED ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

27 Şubat günü başlayan Bahar Kalkanı Harekatı'ndaki son durumu açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2 bin 557 Esed Rejimi askerinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz perşembe günü İdlib'de gözlem faaliyetleri için bulunan askerlerimize Esed Rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 34 askerimiz şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri bu acı olayın ardından Suriye'de Esed Rejimi'ni yoğun ateş altına aldı ve Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattığını duyurdu.




Bu haber 11290 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI