Bugun...
Bizi izleyin:



Üzüm deposu Pazarcık’ta bağ bozum şenliği düzenlendi.

Tarih: 08-09-2022 15:14:33 + -


Üzüm deposu Pazarcık’ta bağ bozum şenliği düzenlendi.


Üzüm deposu Pazarcık’ta bağ bozum şenliği düzenlendi.

 

Türkiye’nin en iyi Baklavalık Fıstığını ve Sarımsağını üreten Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Kuru üzüm rekoltesini de yükseltti. Pazarcık’ın Yumaklıcerit Mahallesinde gerçekleşen Bağ Bozum Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Pazarcık Belediye Başkanlığınca Yumaklıcerit Mahallesinde bağ bozum şenliği düzenlendi. Pazarcık’ta 21 bin dönüm bağ alanınrı yaklaşık 18 bin dönümündeki ürünler kurutularak sofralara getiriliyor. Şenlikte konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç; tüm beldelerin yaşanabilir hale gelmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi. Güvenç; “sadece Pazarcık’ta Kahramanmaraş’ta değil, tüm Türkiye’de değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Çamur, çukur, çöp içerisinde olan beldelerden parke taşlarının döşendiği yolların asfaltlandığı, okulların güzelleştiği yerleşim yerlerine ulaşmış bulunuyoruz. Bunun somut örneği de bölgemizde Yumaklıcerit çok güzel bir örnektir. Kanalizasyonundan yoluna, okulundan taziye evine hepsini yaptık. Beni asıl sevindiren bir başka şey ise çiftçimizin köylümüzün artık toprağının kıymetini bilmesi üretimi arttırma adına ciddi gayret göstermesi bölgenin özelliğine göre sebzenin meyvenin bolca yetiştirmeye başlanmasıdır. Bir karış boş toprağın olmamasının mutluluğunu yaşıyoruz.

DESTEKLEMELER HAKKINDA BİLGİ VERİLMELİ

Artık köylerde çiftçilerimizi destekliyoruz ve şehirlere iş için taşınmaların önüne geçiyoruz. Birlikte çalışıyoruz çiftçimize önemli destekler veriyoruz ve çiftçimizin aydınlanması için eğitimler veriyoruz ve bu dönüşümü birlikte başarıyoruz. İl Müdürlüğümüzün ekipleri gelip buradalar da destek türlerini anlatması lazım, Çağlayancerit’te 7 Milyon lira bedelle cevizi soyacak, işleyecek, kıracak ve paketleyecek bir tesis kurduk, 24 Eylül’de Bakanların katılımıyla açıyoruz. Yumaklıcerit Üzümü içinde aynı şeyi yapmamız lazım, daha modern unsurlarla çalışmamız lazım verimi artırmak için Tarım Müdürlüğümüzle, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzla yakın işbirliği içerisinde olmamız lazım. Projelerin köy köy gezilerek anlatılması lazım, yüzde 75’lere varan hibelerden köylülerimizi haberdar etmek lazım” diye konuştu.

YUMAKLICERİT’İN HAKKI ÖDEŞİLEMEZ

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise Pazarcık ilçe genelinde asfalt çalışmalarını sürdürmek için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından 200 ton sıcak asfalt bütümü hibe aldıklarını, Pazarcık’ın Yumaklıcerit Mahallesine dökülmek üzere Büyükşehir Belediyesinin Asfalt Şantiyesine emanet ettiklerini söyledi. Her seçimde Cumhur İttifakına destek veren Yumaklıcerit’in hakkının ödeşilemez olduğuna da vurgu yapan Başkan Yılmazcan; “Yumaklıcerit’te cumhur ittifakına verilen destek yüzde 90’ların üzerinde. Biz yüzde 100’ü kapsayacak şekilde hizmet ediyoruz. Vefa borcumuzu altyapısı tamamlanan mahallemizin yollarını asfalt yaparak ödemeye çalışacağız ve diğer hizmetlere devam edeceğiz. Kıymetli hemşerilerim 2 Km’lik sıcak asfalt yolun maliyeti 5 milyon TL ve ilçemize feda olsun. Seçimlerden önce kanalizasyonla ilgili sözümüzü çok şükür yerine getiriyoruz ve yüzde 70’ini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ

Yumaklıcerit mahallemizde bulunan Peygamber Üzümü ve Kilis Karası cinsi üzümlerimiz için şenlik düzenledik. Pazarcık’ta üretilin bu üzümler Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor. Üzümün uluslararası arenada da hak ettiği payı alması için elimizden geleni yapıyoruz. Yumaklıceritli hemşerilerimizin işlerinin kolaylaşması için kurutma ve paketleme tesissi için de bir çalışma yapılacak. Ayrıca Yumaklıcerit İlçemizin de içme suyu sorununu inşallah tamamen gideriyoruz.” Dedi.

PAZARCIK İLÇEMİZ 21 BİN DEKAR ÜZÜM ALANINA SAHİP

Kahramanmaraş Tarım İl Müdürü Ramazan Bilir’de yaptığı konuşmada, bundan sonra ekip olarak köylerde destekleme konusunda yöre halkını bilgilendirmek için çalışma yapacaklarını söyledi. Bilir; “İlimizde 126 bin dekar alanda 71 bin ton üretim miktarımız bulunmakta olup ortalama verim dekarı 566 kilodur. Pazarcık İlçemizde ise 21 bin dekar bağ alanı olup bunun 17 bin 850 dekarı kurutmalık 3 bin dekarı sofralık üzüm üretilmektedir.   2 bin 500 ton kuru üzüm bekliyoruz.” Dedi.

Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün ile MHP Pazarcık İlçe Yusuf Şahin’de birer konuşma yaparak halkı selamladı.

Konuşmaların ardından TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan üzüm hasadı yapan köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi, başarı dileklerinde bulundu.

 




Bu haber 968 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI