Bugun...
Bizi izleyin:



Ve Yerli Otomobilde Örtü Kalkıyor!

Tarih: 27-12-2019 15:34:41 + -


İlk otomobil girişimi Devrim'den 58 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli araç bugün Gebze düzenlenecek törenle tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürür hale getirilen prototip araçla Osmangazi köprüsünden geçmesi bekleniyor. Elektrikli yerli aracın seri üretimi 2022'de başlayacak.


Ve Yerli Otomobilde Örtü Kalkıyor!

İlk otomobil girişimi Devrim'den 58 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli araç bugün Gebze düzenlenecek törenle tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürür hale getirilen prototip araçla Osmangazi köprüsünden geçmesi bekleniyor. Elektrikli yerli aracın seri üretimi 2022'de başlayacak.

Türkiye'nin yerli otomobili bugün Gebze'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla tanıtılacak. Erdoğan'ın tanıtımın ardından yerli otomobille Osmangazi Köprüsü'nü geçmesi bekleniyor.

TOBB öncülüğünde Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcel Grubu ve Zorlu Holding'in oluşturduğu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek olan yerli otomobilin ilk prototipi bugün ilk kez görücüye çıkıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenlenirken, aynı zamanda Bilişim Vadisi'nin resmi açılışı da yapılacak.

 

Erdoğan'ın kullanacağı aracın prototip özellikte olacak. Bu özellikteki araçlar normal şartlarda motor gücüyle yürümüyor, elle itilerek ya da başka bir araçla çekilerek hareket ettiriliyor. Erdoğan'ın kullanacağı aracın motorla yürür hale getirildiği öğrenildi. Araç 2022 yılında gerçek haliyle, tanıtım, üretim ve satışa hazır hale gelecek. Otomobilin dış hatlarında o tarihe kadar küçük değişiklikler olabilecek. Bu arada twitterdan paylaşılan ve otomobilin içini gösteren fotoğraflarda logo başta olmak üzere bazı detayların bilerek gizlendi detaylar tanıtıma saklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün ön gösterimi yapılacak Türkiye'nin Otomobili ile fikri ve sınai mülkiyet hakları Türkiye'ye ait bir otomobile kavuşulacağını belirterek, "Belki de 2023 hedeflerimizden ikisini, yani küresel markalara sahip olmayı ve değeri milyar doları aşan Turcornlar ortaya çıkarmayı bu girişimle elde etmiş olacağız" dedi.

 

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası yerli otomobil TOGG bugün tanıtılıyor

 

 

TARİHİ BİR GÜN

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) 6. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni, KOSGEB Başkanlık Binası'nda gerçekleştirildi. Varank, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Otomobili'nin bugün ön gösteriminin yapılacağını hatırlataratk şunları söyledi:

 

"Biliyorsunuz yarın ülkemiz için tarihi bir güne hep birlikte şahitlik edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Kamuoyunda oldukça merakla beklenen Türkiye'nin Otomobili'nin yarın Gebze'de Bilişim Vadisi'nde ön gösterimi yapılacak. Bu törenle ayrıca ülkemizin teknoloji üssü olacak Bilişim Vadisi'nin resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin Otomobili ile fikri ve sınai mülkiyet hakları bize ait bir otomobile kavuşmuş olacağız. Ben şimdiden Türkiye'nin Otomobili'nin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

Türk malı yerli otomobilin tüm özellikleri ortaya çıktı! İşte milli otomobilimizin tüm özellikleri, modelleri ve yol sürüşü...

 

OTOMOBİLİN İSMİ NE OLACAK

 

YERLİ otomobil tanıtımı öncesinde en çok tartışılan konuların başında ise yerli otomobilin isminin ne olacağı geliyor. Bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmış olmasa da isminin bugün yapılacak törende açıklanabileceği ifade ediliyor. Ancak sosyal medya kullanıcıları şimdiden yerli otomobilin isminin ne olacağı konusunda tartışmaya başladı.

 

Dün TOGG'un twitter hesabında saat 14.53'te yerli otomobilden bir fotoğraf paylaşılmasıyla, otomobilin isminin 'Fatih' olabileceği ifade edildi. Otomobilde bulunan 'lale' figüründen yola çıkanlar ise isminin 'İstanbul' olabileceğini ileri sürdü. Sosyal medyada gündeme gelen diğer isimler arasında ise 'Ottoman', 'Wolf' (kurt), 'Atak' ve 'Türker' yer adı.

İLK PAYLAŞIM 23 ARALIK'TA YAPILDI

 

Cuma günü yerli otomobilin tanıtımının yapılacağının duyurulmasının ardından Türkiye'nin Otomobili ismi ve 'TOGG2022' kullanıcı adıyla bir de Twitter hesabı açıldı. Söz konusu hesaptan ilk paylaşım 23 Aralık'ta yapıldı. İlk fotoğrafta ise yerli otonun farlarının yandığı bir görsel paylaşıldı. Atılan tivitte şu bilgi aktarıldı: "Türkiye'nin Otomobili ile tanışmak için geri sayım başladı... Her gün 14.30'da yeni bir detayı keşfetmek için bizi takip etmeye devam edin."

 

Ertesi gün yapılan paylaşımda kullanılan fotoğrafta dikiz aynaları görülürken, otomobilden biraz daha ayrıntı paylaşıldı. Sonraki gün ise otomobilin ön bölümündeki lale figürleri dikkat çekti. Dün saat 14.30'da ise hareketli bir görüntü ile otomobilin batarya sistemi gün yüzüne çıkarıldı.

Saat 14.53'te yapılan paylaşımda da otomobilin içinden direksiyon ve otomobilin ön yüzünde yer alan ekran ve gösterge panelinin bir kısmı tüketicilerin beğenisine sunuldu. Dünün son paylaşımı ise saat 19.23'te geldi. TOGG'un Twitter'dan yaptığı paylaşım 51 saniyelik bir videoydu, 'Direksiyonda biz varız', sloganıyla yapılan paylaşımda #HerşeyiyleBizim, #YeniliğeYolculuk, #TürkiyeninOtomobili etiketleri kullanıldı.




Bu haber 20589 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Otomobil Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI