Bugun...
Bizi izleyin:


CİHAD ENES GÖK


Facebookta Paylaş









ADALETİN KALEMİ
Tarih: 14-08-2020 17:16:00 Güncelleme: 14-08-2020 17:16:00


 

            Merhaba sevgili okurlar, ben Cihad Enes GÖK. Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Bu şehrin yaşayan bir sakini ve bu devletin bir vatandaşı olarak sizlere günümüzün en çok konuşulan konularından olan hukuk, adalet ve siyaset felsefesi gibi konularda sizlere düşüncelerimi arz edeceğim. Yaşamış olduğumuz ülkemizin bulunmuş olduğu coğrafyanın sıcak, hareketli ve insanoğlunun ilk medeniyetinin bu Ortadoğu coğrafyasında doğmuş olması karşısında adaleti ve adalet kavramına bağlı olarak hukuk sistemini, ülkemizin ülkelerle ilişkileri göz önüne alınarak milletlerarası hukuk sistemini konuşup sonuçlarını yazacağız. Şu an hukuk konusu olarak ülkemizin gündeminde yer alan İstanbul Sözleşmesi dediğimiz diğer resmi adı olan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Oruç Reis şu anda Doğu Akdeniz’de arama-tarama faaliyetlerinden dolayı Türk-Yunan gelişmeleri sıcak olması karşısında milletlerarası hukuk, internet hukuku gibi konularda bilimsel yöntemlere uygun, neden-sonuç ilişkisi içerisinde ve herkesin anlayabileceği sadelikte fikirlerimizi sizlere arz edeceğiz.

            Ben de sizler gibi bu ülkenin bir vatandaşı olarak ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere kayıtsız kalamayız. Yaşamış olduğumuz 21.yüzyıl bütün insanların bilgili olmasını, yaşamış olduğu dünyada evreni yorumlamasını, sürekli olarak kendisini okuyup geliştirmesini gerektirmektedir. Eğer bu yüzyılda bunlar yapılmadığı takdirde hepimiz elektriği kesilmiş lamba gibi karanlıkta kalırız. Oysa bizim karanlıkta kalma gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü Atatürk’ün de dediği “Hayatta en hakiki mürşit; ilimdir, fendir.” Vecizesi ışığında hareket etmeliyiz. Yukarıda da yazmış olduğumuz üzere yaşamış olduğumuz dünyada bilim çağı diyip bilimsel faaliyetler gerçekleşmektedir. Bu bilimsel faaliyetler gereği de hukuk sistemi gelişmektedir. Çünkü hukukun temeli insanlar arasındaki uyuşmazlıkları çözebilme konusunda gelişmeler göstermektedir. Yalnız şunu da belirtmeliyiz ki hukuk ayrı bir kavramdır, adalet ayrı bir kavramdır. Hukuka uygun olan her şey adalete uygun olmayabilir. İşte biz elimizin döndüğü bir şekilde hukuk, devlet, adalet ile ilgili kavramlar hakkındaki düşüncelerimi, ne demek istediklerini yorumlayıp görüşlerimi sizlerle paylaşacağım.

            Bu ilk yazım gereği olarak da yazımın sonlarına gelirken adaletin ne kadar önemli olduğunu açıklamak istiyorum. İnsanoğlu aç veya susuz bir şekilde maddi varlığını sürdüremeyeceği gibi adaletsiz bir şekilde de yeryüzünde hem maddi hem de manevi varlığını geliştirmek konusunda zorlanacaktır. Çünkü ünlü bir veciz söz şunu söyler: “Devletin dini adalettir.” Adalet adeta bir hava gibi su gibi insanoğlunun olmazsa olmazlarındandır. Çünkü insan yaşamış olduğu yerde adaleti göremezse o yerden göç etmek zorunda kalır ve göç ettiği yerde yeni sorunlara neden olabilir. Kendi özgür düşüncelerini açıklayamayan insan, kendi canını koruyamayan insan, kendi malını emin bir şekilde koruyamayan insan deyim yerindeyse adaleti mumla arayan insan yaşamını devam ettirmede oldukça zorlanacaktır.

            İşte bu konulara ilişkin olarak sizlere duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım. Umarım siz değerli okurlarıma faydalı olurum. İnsanlara faydalı olmak da çok önemlidir. Adaletin kalemi mahlasını kullanarak siz, değerli okuyucularıma faydam dokunması dileklerimle kendinize iyi bakın.



Bu yazı 6693 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI