Bugun...
Bizi izleyin:


Ebru sema Akkurt


Facebookta Paylaş









Kahramanmaraş ve Hayrettin Başkan
Tarih: 22-05-2020 01:04:00 Güncelleme: 22-05-2020 01:14:00


 Konu: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 

Geçmişte yaşadığımız onca tecrübeye rağmen doğruları görmede
kabullenmede, akla mantığa sığmayan absürt yanlışları savunmada neden bu
kadar inatçıyız.
Kem küm ederek doğruları saptırmanın, yanlış işlerin taşeronluğu kişiye getirisi ne ola bilir ki? Ona, buna yaranmak, kişisel menfaat, makam beklentisi ise beyhude çaba
Adil olmayan her kazancın yansıması olarak bir kaybedeni olacaktır. Yalanla,
hileyle kazanılan her şey etikten, erdemden hayırdan yoksun olacaktır.
Ya bu kaybeden vatan, yâda tüm insanlıksa, kazanan güruh kazandığını sanırken aslında kaybeden ta kendisidir.

Gelelim esas meseleye, Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör.

Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı seçilmesinin üzerinden, tam 1 yıl, iki ay oldu olmasına ama eleştiri okların hedefi de oldu başkan, eleştirilerin boyutunu büyüttükçe büyüttüler reklamın iyisi kötüsü olmazmış derler ama kötüsü de can sıkar. Bugüne kadar hiç kimse, kendinden 1 yıl boyunca söz ettirememişti. Sen neymişsin hayrettin başkan?

 Her neyse, Kısaca geçmişe gidip bir bakalım, Kahramanmaraş 2020 tahmini verilere göre nüfusumuz 1.160.834. oy alma oranı %67,60 toplam oy alma sayısı 422.222’dir Başkan Güngör, başarılı bir seçimden sonra ne yaptı?

Öncelikle Kahramanmaraş büyükşehir belediyesinde ilk işi kurum içerisinde olan keşme Keşlikleri düzenlemekti.

Başkan Güngör kolları sıvadı, daire başkanlıklarına ve müdürlüklere çeşitli atamalar yaparak, verimli olabilecek kişilerin sınavı başladı. Ancak kısa bir süre sonra görüldü ki! Kapasite ve hizmet noktasında yeterli olamayan ve memnun kalmayan kişiler, ya kendileri gitti ya da, gönderildi. Olması gerekende buydu.

   Geçmişte gözlemlediğimiz ve hep bir ağızdan bağıra çağıra yazdığımız, kaleme aldığımız olayları da kısaca hatırlatmak isterim.(bu yazımda kimseyi yermek veya dövmek değil amacım) geçmiş dönem büyükşehir belediyesi ve büyükşehir olmadan önce gördüğüm yanlışlıklar. Hısım, akraba, tanıdık, mahalleli, güzel köylü, her birimde gereksiz yığılmalar vardı. Hiç bir işi veya yeteneği olmayan, yoldan geçen, çayırda gezen, belediyede bir masa başında oturuyor olarak görürdük, haksız yere birçok kişi işgalci gibi belediyeyi kuşatmıştı. Kahramanmaraş’ın siyasetini yönlendirdiklerini zanneden bazı zavallılar, Büyükşehir Belediyesini de babalarının çiftliği gibi görerek istedikleri gibi at gezdiriyor. Hatta cebinde harçlığı kalmayan, borcu olan, müptezeller, iki satır kelime yazmasını bilmeyenler, başkana aba altından sopa göstererek istediği miktarı alıyor gününü gün ediyordu.

Bu durum, Hayrettin Güngör başkan oluncaya kadar devam etti. İstediklerini alamayanlar çeşitli yollara başvuruyor eleştiriyor, tehdit ve aşağılayıcı yazılar yazıyor, başkanın hata yapmasını bekliyorlar ama beyhude.

“Geçti borun pazarı sür eşeğini iğde ’ye.”

Evet, son bir yıldan bugüne kadar ne oldu? Başkan Güngör öncelikle büyükşehir içerisindeki yığılmayı temizledi. Yazar ve gazeteci olarak hayrettin başkanı bu konuda destekliyorum.

Gelelim diğer konuya büyükşehir belediyesi kendi içinde bir düzene girmiş gibi görünüyor. Başkan Güngör Kahramanmaraş için kolları sıvadı dedik ya işte tamda buradan devam ediyorum, son birkaç aydan bugüne planlamalarını yapmış ve sahaya inmiş, çalışmaya başlamış, seçimde taahhüt ettiklerini bir bir yerine getiriyor..

1. Teras tesislerini, yeniden düzenlenmesini işletilmesini ele almış.

2.Yedikuyular mevkii işletme yatırımlar konusunu yakinen incelemiş konuya hakim.

3.Ali kayası, güvercinlik barajlar, turizme kazandırılması konusunda duyarlı ve çalışma başlatılmış.

4.Karşı yaka önsen köprüsü mevzusu önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor ve yapımına başlanacak duruma getirilmiş.

5.Kahramanmaraş kalesi tüm yenileme işleri bitmiş bayram sonrası hizmete açılacak.

6. Ceyhan Köprüsü (Taş Köprü) ‪Kılavuzlu Millet Bahçesi alanında geliştirme, düzenleme çalışması devam eden birçok proje var buradan yazmak sayfalar alacağından kısa tutuyorum.

Evet, Bir bakıyorsunuz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanını, hasım gibi gören, yerden yere vurmaya çalışan ama her seferinde eli boş kalan müptezellerin kişisel sorunları nedir? bilemiyoruz ama tahminen..

Para, para, para,

Hak etmediğin para senin değildir.

Başkan bu dönemde, Alışılmışın dışına çıkmış, har vurup harman savurmayan, hak ve adalet gözeten hiç kimsenin hakkını haksız yere yedirmeyen, hayrettin başkana saldırıların tamamı neden mi? dedik ya para, hak etmediğin parayı ne için istiyorsun? Karşılığında ne hizmet veriyorsun, karşılığı nedir? Diye sormazlar mı?

İstekleriniz verilmediğinde tehdit, şantaj bu işi çözecek mi?

 

Allah katında kul hakkı var, suali var.

Rızkı veren Allah’tır, rızk için, ali cengiz oyunları, tehdit, şantaj, kişilik haklarına saldırı, itibarsızlaştırma, yalan haberler yapmakla “kazanç, helal kazanç olur mu? bir düşünün.”

Bizler Kahramanmaraş’ta yaşayan, şehrimizi bir adım ileriye götürmeye ilimizi kalkındırmak ve önemli yatırımlarla, muazzam şehir haline gelmesini desteklemeli, çalışan yöneticileri yanlış yapıldığında uyarmakla ve özeleştiri yapmakla, öneride bulunmakla, kamuoyunun yararına olan hizmetleri desteklemekle ve duyurmakla yükümlüyüz.

Evet, yerel basının gücü elbette büyüktür, emeği vardır, mesai harcamaktadır. Bu bir meslektir ve gazetecilerde esnaftır, vergi mükellefidir, devletine vergi verir, milletini gözetir kollar, yerel basınında ailesi vardır, gazeteci geçimini sağlamak için para kazanması gerekir, basın emekçileri fikir işçisidir. Gecesi gündüzü yoktur, cenazesi yoktur, düğünü yoktur, bayramı yoktur, her olayın içindedir, ekmeğinin peşindedir aslında, “Hayat” diyorum, çünkü bu kelimeye çok fazla şey yüklüyorum, hayatı başka hayatları yaşamaktır meslektaşlarımın. “istisnalar kaideyi bozmaz” aslına bakmalı bazılarının yanlışı ile yargılanmamalı, ”kurunun yanında yaş olanı da yakmak” adalet değil, haksızlıktır. Şimdilik konuya burada bir virgül koyarak,

Görelim, “Mevla neyler neylerse güzel eyler.”

Mevzu yazarsak çok derin. Zira yüce Allah’a asla hesabını veremem. Kibirden, riyadan, müsriflikten, cimrilikten, korkaklıktan, acizlikten, fitneden, beladan, musibetten, vebadan, salgından, şerden ve şer düşüncelerden Allah’a sığınıyorum. Sağlıcakla kalın…

 



Bu yazı 17409 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI