Bugun...
Bizi izleyin:



BAŞKAN OKUMUŞ; KURBAN BAYRAMI PAYLAŞMANIN EN LEZZETLİ HALİDİR

Tarih: 22-06-2023 12:38:00 + -


BAŞKAN OKUMUŞ; KURBAN BAYRAMI PAYLAŞMANIN EN LEZZETLİ HALİDİR


BAŞKAN OKUMUŞ; KURBAN BAYRAMI PAYLAŞMANIN EN LEZZETLİ HALİDİR

 

Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle her yıl geleneksel olarak esnaflara ve vatandaşlara hediye ettiği “Bıçak, Mutfak Önlüğü ve Eldiven” hediyelerini, Kılılı Hasankeyf Çarşısındaki esnaflardan başlayarak takdim etti.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda vatandaşın ihtiyacını karşılamaya hazırlan Belediye Başkanı Osman Okumuş; “ 6 Şubat depremi ile beraber Türkoğlu yaralarını sarmaya devam ediyor. Tabi önümüz iki tane dini bayramdan Kurban Bayramı, meşakkatli bir yol. Yine depremzedelerimizle beraber inşallah kurban bayramını kutlayacağız, bayramlaşacağız.

Kurban bayramı öncesi,  bugün hem bayramlaşma vesilesiyle hem de vatandaşlarımıza kurban kesmede kullanılan yaklaşık 5 bin tane  bıçak, önlük ve eldiven gibi hediyeleri Türkoğlu İlçemizde dağıtıyoruz.

Tabi zorlu bir süreç,  4 ayı geçen bir süreç oldu. Gerek muhtarlarımızla, gerek duyarlı STK’larla birlikte mahallelerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2400 civarında çocuklarımıza bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Yine konteyner kentleri spor tesislerine kurmuştuk. Hemen yanı başındaki halı sahaları ve yüzme havuzlarını da yine depremzedelerimize bu süreci atlatana kadar ücretsiz olarak enirlerine sunduk. Kalıcı konutlarımız  % 90 oranında başladı. İlk teslimatlar da başladı. Amacımız, Çevre Şehircilik ve TOKİ ile beraber hızlı bir şekilde çalışıp kış gelmeden, havalar soğumadan en azından %50 ‘sinin tamamlayarak, depremzedelerimize verdiğimiz takdirde süreci daha iyi atlatacağımızı düşünüyoruz. Bu vesile ile önümüzdeki hafta  kutlayacağımız kurban bayramı herkese mübarek olsun.

Bugün Kılılı Mahallemizdeyiz, Kılılı mahallemiz, depremin ilk gününden beri  tüm duyarlı vatandaşlarımız  ve muhtarımızla birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Kahramanmaraş’ın belki de en güzel  çarşısı olan Kılılı Hasankeyf çarşısı bu, hediyelerimizin dağıtımına buradan başladık. İnşallah konteyner kentlerin tamamına , esnaflarımıza, muhtarlarımıza STK’larımza ve Türkoğlu hemşerilerimize bu hediyeleri dağıtmış olacağız. “dedi.

Kılılı Muhtarı Ali Bozdağ; “6 Şubat depreminden bu zamana kadar 4 ay süre geçti. Bu süreçte Belediye Başkanımız Osman Okumuş olsun, diğer kurum amirlerimiz, müdürlerimiz, vatandaşlarımız bu süreçte emekler saf ettiler. Sağ olsun bu  konteyner  Hasankeyf çarşımız.  Batman Valiliği ve birde Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un çok emekleri geçti , Allah razı olsun. Bu gün de kurban bayramı için   esnaflarımıza, vatandaşlarımıza gerekli olan bıçak, önlük ve eldiven dağıttı. Osman Başkanımıza teşekkür ederiz.” diyerek konuştu.

Kılılı Hasankeyf Çarşı esnafların Osman Koca; “Yüz yıllık asrın felaketinden sonra , Sayın Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un göstermiş olduğu çaba ve gayretlerden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Kılılı Hasankeyf  çarşısı esnafları olarak bu yapmış olduğu ziyaretten  ve bayram öncesi göstermiş olduğu nazik davranışlarından  ve hediyelerinden dolayı yine esnaflar  olarak kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Şeklinde konuştu.




Bu haber 1724 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Belediyeler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI